top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI en Duitse ESG werken samen aan gezamenlijke realtime netwerkoplossing voor alle domeinen


Josef Melamed van IAI (R) en Christoph Otten van ESG, Foto ESG via IAI


Het in Duitsland gevestigde bedrijf ESG Elektroniksystem- und Logistik GmbH en Israel Aerospace Industry (IAI) hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om de Duitse strijdkrachten een bewezen, wendbare en robuuste platformonafhankelijke Network Centric Warfare (NCW)-oplossing te bieden om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen.


Met "NEOS" - Network Enabled Operations Support - maken ESG en IAI gezamenlijke operaties in het hele domein mogelijk, inclusief lucht-, zee- en grondplatforms.


NEOS is gebaseerd op IAI's in gevechten bewezen OPAL-oplossing die een lange geschiedenis van operationeel gebruik in de Israel Defense Forces heeft en zorgt voor realtime interoperabiliteit over een breed scala aan gevechtsplatforms.


Samen zullen ESG en IAI een ontwikkelde domeinoverschrijdende, platformonafhankelijke connectiviteit bieden, waarbij het diepgaande technologische inzicht en de uitgebreide ervaring van beide bedrijven worden gecombineerd.


De NEOS-oplossing stelt de Duitse strijdkrachten in staat om onafhankelijkheid te bereiken door een verscheidenheid aan Duitse systemen en sensoren te integreren, terwijl unieke in Duitsland gebaseerde operationele capaciteiten worden geïntroduceerd.


Christoph Otten, CEO van ESG, onderstreepte het strategische belang van de samenwerking rond NEOS: "Voor ons, als nationale technologie- en innovatiepartner van de Bundeswehr, maakt het deel uit van onze filosofie om oplossingen en producten te ontwikkelen en te leveren die voldoen aan de behoeften en verwachtingen van degenen die ons elke dag op elk gebied beschermen. We moeten hen in staat stellen hun uitdagende taak te vervullen met robuuste, betrouwbare en hoogwaardige technologie. Daarom zijn we erg blij om samen te werken met IAI op NEOS, waarbij we vooral onze bewezen capaciteiten op het gebied van systeemintegratie, softwareontwikkeling en in-service support.”


Yosef (Yossi) Melamed, IAI's Executive Vice President en General Manager van Aviation Group, voegde toe: "IAI's OPAL-systeem is een open architectuurplatform en een significante krachtvermenigvuldiger voor de uitdagingen op het moderne slagveld. OPAL is al vele jaren in bedrijf, neemt deel aan elke operationele activiteit en levert een belangrijke bijdrage aan het succes omdat het volledig aanpasbare communicatie- en operationele capaciteiten mogelijk maakt tussen lucht-, zee- en grondtroepen. De huidige samenwerking met ESG zal deze unieke oplossing naar een hoger prestatie- en flexibiliteitsniveau brengen waar zowel de klant als beide bedrijven van zullen profiteren."

41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page