top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI en MCL hebben van Engeland contract gekregen voor een Theseas-project

REX MK-2 onbemande grondvoertuig, Foto IAI


Marlborough Communications Limited (MCL) en haar technologiepartner (IAI) hebben een contract gekregen om demonstraties te geven van hun sterk geautomatiseerde grond- en luchtbevoorradingsnetwerk, dat innovatieve mogelijkheden biedt op basis van de nieuwste autonome technologie als onderdeel van Project Theseus.


Dit contract met Future Capabilities Group binnen het Ministerie van Defensie is de tweede contractwinst voor MCL en IAI en versterkt de positieve relatie tussen de twee organisaties.


Via Project Theseus wil het Britse Ministerie van Defensie (MoD) het potentieel onderzoeken om autonomie toe te passen op de bestelling, planning en levering van voorraden, evenals de mogelijkheid om de stroom en efficiëntie van levering op het slagveld te vergroten.


Hierdoor zullen MCL en IAI een end-to-end, sterk geautomatiseerd grond- en luchtbevoorradingsnetwerk definiëren en leveren, dat mogelijk wordt gemaakt door een logistiek informatiesysteem en dat 24 uur per dag, 7 dagen per week onder alle omstandigheden operationeel is.


De capaciteit zal worden gefaciliteerd door land- en luchtrobots en autonome systemen (RAS), een missieplanner, gevechtsruimtebeheertoepassingen en een logistiek informatiesysteem om tactische last-mile bevoorrading te bieden aan gedemonteerde troepen.


Het bevoorradingsnetwerk zal de REX MK-2 onbemande grondvoertuigen bevatten om robuuste en betrouwbare middelen voor autonome levering te bieden, evenals onbemande luchtvaartuigen en een commandocontrolesysteem voor missiebeheer met autonome besluitvormingscapaciteit. De oplossing zal ook worden uitgevoerd via een door mensen draagbaar gebruikersinterfacesysteem, waardoor indien nodig tussenkomst van de operator mogelijk is. De twee bedrijven zullen tijdens het contract ook verbeteringen aan het systeem moeten doorvoeren, waarbij de verbeteringen en de laatste demonstratie begin 2022 zullen plaatsvinden.

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page