top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI en Odysight onthullen bewakingstechnologie voor helikopters: Visueel gebaseerde gezondheid


Black Hawk UH60 helikopter. Foto IAI


IAI (Israel Aerospace Industries) en Odysight.ai hebben een geavanceerd visueel gezondheidsmonitoringsysteem voor UH60-helikopters onthuld. Het systeem is gebaseerd op een multicamerasysteem dat real-time monitoring van de systeemstatus van het vliegtuig mogelijk maakt, waardoor maximale veiligheid en beschikbaarheid wordt gegarandeerd.


De UH60-helikopter is een dominante speler in de roterende vleugelvliegtuigen. Het wordt gebruikt voor verschillende missies, waaronder zoek- en reddingsacties, medische evacuatie en vervoer van passagiers en uitrusting. Het nieuwe visuele systeem voor gezondheidsbewaking biedt een uitgebreid overzicht van de systemen van de helikopter en detecteert degradatie van componenten en vroege storingen voordat ze kritiek worden.


De helikopter is uitgerust met Odysight.ai's geavanceerde visuele detectie- en video-analysetechnologie, waaronder meerdere zeer veerkrachtige camera's, een krachtige verwerkingseenheid, ingebedde software voor machinevisie en AI\ML-modellen en algoritmen ter ondersteuning van een verscheidenheid aan voorspellend onderhoud en op conditie gebaseerde monitoring oplossingen. De camera's worden strategisch door de hele helikopter geplaatst,


IAI gebruikt zijn expertise op het gebied van luchtvaartuigen voor integratie en certificering van nieuwe capaciteiten, om deze nieuwe technologie in de UH60-helikopter op te nemen, vergelijkbaar met andere verbeteringen en systemen die door IAI in dit platform zijn geïntegreerd, met name op het gebied van luchtvaartelektronica.


Dit project, geleid door IAI's Aviation Group - Engineering and Development center, maakt deel uit van de IAI-activiteit om geavanceerde gezondheidsbewakingssystemen in luchtvaartuigen te ontwikkelen en te installeren. De activiteit is gebaseerd op verschillende moderne sensortechnologieën en voorspellende analysebenaderingen voor gezondheidsmonitoring, zoals AI en Digital twin, en biedt real-time prognoses van kritieke componenten. Dit initiatief maakt deel uit van IAI's voortdurende toewijding aan het bevorderen van lucht- en ruimtevaarttechnologie en het waarborgen van de veiligheid en betrouwbaarheid van haar vliegtuigen.


Gila Ghilai, VP en General Manager van de Engineering and Development Division , zei: "We zijn verheugd om samen te werken met Odysight.ai aan dit project. De geavanceerde cameratechnologie, gecombineerd met onze expertise in lucht- en ruimtevaarttechniek, zal ons in staat stellen een staat te creëren geavanceerd gezondheidsbewakingssysteem. We kijken ernaar uit om bij te dragen aan de veiligheid en het succes van missies die door dit belangrijke vliegtuig worden uitgevoerd."


Yehu Ofer Odysight.ai's CEO zei: "Wij bij Odysight.ai zijn trots en vereerd dat IAI ons heeft gekozen en het vertrouwen heeft gegeven voor de implementatie van dit baanbrekende visuele gezondheidsbewakingssysteem voor UH60-helikopters. Deze innovatieve oplossing betekent een belangrijke stap voorwaarts in het waarborgen van de veiligheid en beschikbaarheid van deze helikopters, die een cruciale rol spelen in tal van veiligheids kritische missies. Door de kracht van geavanceerde video-gebaseerde sensoren en AI-algoritmen te verbinden, zal deze innovatieve oplossing realtime inzicht bieden in de gezondheid van veiligheids kritische luchtvaartplatforms. Deze samenwerking benadrukt het potentieel van systemen voor gezondheidsmonitoring voor ruimtevaart- en luchtvaartmarkten.

53 weergaven0 opmerkingen
bottom of page