top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI en Raket voortstuwingsbedrijf 'Tomer' breiden hun samenwerking uit


Boaz Levy, President en CEO van IAI, Mordi Ben Ami, CEO van Tomer, ondertekening van het MoU. Foto door: Michael Vinersky / IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) en Tomer, een overheidsbedrijf dat raketvoortstuwingssystemen produceert, hebben een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend. Als onderdeel van het MoU zullen de twee bedrijven hun bestaande synergie op het gebied van voortstuwing voor raketten en raketontwikkeling uitbreiden.


Het MoU omvat investeringen in gezamenlijke projecten, wederzijdse R&D en het opzetten van infrastructuur voor de respectievelijke R&D-afdelingen van de bedrijven ten behoeve van de ontwikkeling van toekomstige, geavanceerde technologieën op het gebied van raketaandrijving en innovatieve raketmotoren, met een hogere kwaliteit en sneller dan in het verleden .


Boaz Levy, President en CEO van IAI zei: “De samenwerking tussen Tomer en IAI heeft door de jaren heen de staat Israël en het defensie-instituut vooruit geholpen op het gebied van raket voortstuwing, en heeft geleid tot baanbrekende innovatie en capaciteiten. Deze overeenkomst benadrukt het belang dat beide bedrijven zien in gezamenlijke ontwikkeling die leidt tot nieuwe, geavanceerde mogelijkheden, die de groei van beide bedrijven ondersteunen.”


Mordi Ben Ami, CEO van Tomer voegde daaraan toe : “IAI is een centrale klant van Tomer. Het nieuwe MoU zal de R&D-capaciteiten vergroten en de R&D-capaciteiten van IAI naar de voorgrond van de wereldwijde technologie brengen.”


Over Tomer :

Een defensiebedrijf dat eigendom is van de Israëlische overheid, opgericht als onderdeel van de deregulering van het voormalige overheidsbedrijf Military Industries en kreeg de centrale raketvoortstuwingsportefeuille voor het Israëlische defensie-instituut. Tomer loopt voorop in de ontwikkeling en productie van raketvoortstuwingstechnologie. Tomer biedt een nationaal kenniscentrum voor de staat Israël en ontwikkelt en produceert raketsystemen die worden gebruikt in lucht-, land- en zee wapensystemen die worden gebruikt door het Israëlische Ministerie van Defensie (MoD), de Israëlische strijdkrachten (IDF) en buitenlandse strijdkrachten.
21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page