top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI gaat 30 A330-300-vliegtuigen ombouwen van passagier naar vrachtvliegtuig


A330-300. Foto via Airbus


Israel Aerospace Industries (IAI) zal voor Avolon A330-300-vliegtuigen ombouwen van passagiers- naar vrachtvliegtuig. Als onderdeel van de overeenkomst met Avolon zal IAI tussen 2025 en 2028 30 Airbus A330-300-jets ombouwen van passagiers- naar vrachtconfiguratie.


De ondertekening van de overeenkomst met Avolon, de eerste klant voor vrachtconversies van dit vliegtuigmodel, volgt op de achtergrond van hoge winsten in 2021 en de verwachte verdubbeling van het vrachtverkeer in de komende 20 jaar als gevolg van toegenomen e-commerce.


Avolon is de op twee na grootste vliegtuigleasemaatschappij ter wereld, met een vloot van 837 vliegtuigen (per juni 2021). Naast het feit dat Avolon de eerste klant is voor vrachtconversies voor dit vliegtuig, zal Avolon volledig deelnemen aan het proces van vliegtuigconversie en licentieverlening.


Het A330-300-vliegtuig, dat bij IAI zal worden omgebouwd, zal een concurrerende en geavanceerde oplossing bieden voor vracht- en handelsbedrijven die hun vloot voor widebody-vrachtvliegtuigen willen uitbreiden en verbeteren.


Het omgebouwde model zal de laadvolumecapaciteit vergroten met maximaal 27 palletposities op het hoofddek, één meer dan de concurrentie, en zal de laadcapaciteit van de lading verbeteren dankzij de unieke plaatsing van de laaddeur, en zal daarnaast de operaties rondom vrachtvluchten ondersteunen en verbeteren.


IAI President & CEO, Boaz Levy , zei: "Voor de tweede keer in de afgelopen jaren schrijft IAI's Aviation Group geschiedenis. Slechts twee jaar geleden kondigden we aan dat we de eerste ter wereld zullen zijn die een ombouw van passagiers naar vrachtvliegtuig zal uitvoeren. op de B777-300ER, en vandaag kondigen we aan dat we de eerste vrachtconversie voor het Airbus A330-300-vliegtuig zullen uitvoeren. IAI heeft keer op keer zijn leidende positie bewezen als de krachtpatser van vrachtconversies, wereldwijd. Ik ben onze partners bij Avolon voor hun vertrouwen in onze capaciteiten."


Avolon CEO, Dómhnal Slattery, merkte op: “We hebben IAI geïdentificeerd als een lange tijd wereldleider in de vliegtuigconversie en de juiste partner voor Avolon om te profiteren van de ongeëvenaarde groei in e-commerce. De wereldwijde luchtvrachtmarkt is vandaag de dag meer dan 150 miljard dollar waard en de sector transformeert, waarbij het luchtvrachtverkeer naar verwachting de komende 20 jaar zal verdubbelen. Deze samenwerking met IAI geeft aan dat Avolon van plan is een leidende speler te zijn in de uitbreiding van de vrachtvliegtuigindustrie."47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page