top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI gaat een Boeing 777-conversiefaciliteit opzetten in Zuid-Korea


Na de ondertekening van de overeenkomst. Foto IAI


De Aviation Group van Israel Aerospace Industries (IAI) heeft dinsdag een Memorandum of Agreement (MoA) ondertekend met Incheon International Airport en Sharp Technics om een Passenger 2 Cargo (P2F) -conversielocatie op te zetten in Zuid-Korea.


Volgens het persbericht zal de faciliteit zich specialiseren in het ombouwen van Boeing 777-ERSF ("Big Twin") vliegtuigen van passagier naar vrachtvliegtuig. In het kader van de overeenkomst zal IAI vanaf 2024 zes B777-300ER en B777-200LR per jaar ombouwen.


Het opzetten van meer P2F-vliegtuigconversiefaciliteiten over de hele wereld is nodig om te voldoen aan de verwachte stijgende vraag naar wide-body vrachtvliegtuigen met capaciteit voor lange vluchten.

Big Twin. Foto IAI


De Aviation Group van IAI werkt gedurende deze tijd de klok rond om een prototype te maken van de B777 P2F-conversie en zal naar verwachting het licentieproces in 2023 hebben afgerond. Het B777-model vertegenwoordigt de volgende generatie vrachtvliegtuigen en zal deel uitmaken van de familie van IAI's conversies, waaronder: B747, B767, B737NG en de B737-klassieker.

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page