top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI gaat Kfir-vliegtuigen van Sri Lankaanse luchtmacht een upgrade geven


Kfir vliegtuig. Foto IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) tekende onlangs een contract ter waarde van USD $50 miljoen met het Ministerie van Defensie van Sri Lanka om de Kfir-vliegtuigen van de Sri Lankaanse luchtmacht een upgrade te geven.


De deal omvat het vervangen van de basiselektronica van het vliegtuig door de geavanceerde 4+ generatie vliegtuigelektronica om op een dag geavanceerde radar, sensoren, communicatiesystemen en nieuwe helmen te integreren.


Het upgradeproces omvat ook de overdracht van kennis en vaardigheden voor renovatie aan personeel van de Sri Lankaanse luchtmacht. De upgrades zullen worden voltooid in samenwerking met de luchtmacht van Sri Lanka en in hun lokale faciliteiten.

Toen de Kfir voor het eerst werd ontwikkeld, was een game-changer op het slagveld met zijn vermogen om zware munitie te dragen en vijandelijke doelen op een precieze manier te bereiken.


Het besluit om het vliegtuig nu te upgraden was mede gebaseerd op de succesvolle afronding van dit proces bij de Colombiaanse luchtmacht. In 2012 en 2018 nam de Kfir-vloot van de Colombiaanse luchtmacht deel aan de Rode Vlag-oefening van de Verenigde Staten, samen met de Amerikaanse luchtmacht en andere luchtmachten. De Kfir toonde tijdens de oefening uitzonderlijke capaciteiten, veel beter dan de F15, F16 en andere deelnemende vliegtuigen.

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page