top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI gaat tien B737-800 passagiersvliegtuigen ombouwen naar vrachtconfiguratie


Omgebouwde B737-800BDSF. Foto via IAI


De Aviation Group van Israel Aerospace Industries (IAI) heeft een overeenkomst getekend met World Star Aviation om tien B737-800 passagiersvliegtuigen om te bouwen naar een vrachtconfiguratie, met een optie voor nog eens tien conversies.


De vrachtconversies zullen plaatsvinden bij IAI's gedeeltelijke dochteronderneming, Bedek Lingyun (Yichang) Aircraft Maintenance Engineering Co., Ltd ("Belinco") in Yichang, provincie Hubei, China, en op andere locaties.


World Star Aviation is een wereldwijd toonaangevende vliegtuigverhuurder, gespecialiseerd in midlife-vliegtuigen en motorlease/handel met een zeer ervaren team van professionals. World Star, opgericht in 2003, levert wereldwijd vliegtuigoplossingen aan zowel passagiers- als vrachtluchtvaartmaatschappijen. World Star Aviation biedt volledige, interne diensten op het gebied van activa- en investeringsbeheer met end-to-end marketing- en technische capaciteiten voor vliegtuigen.


“IAI's Aviation Group is 's werelds toonaangevende conversiecentrum en biedt uitgebreide oplossingen in een aantal conversiecentra in Israël en over de hele wereld. De huidige overeenkomst met World Star Aviation biedt een oplossing voor B737-800-vliegtuigen, die zullen worden omgebouwd in het conversiecentrum van Belinco als onderdeel van het MRO-initiatief waarin we partners zijn”, aldus Shmuel Kuzi, Executive VP & GM van IAI Aviation Group .


“Deze overeenkomst is ook een resultaat van de stijgende e-commerce die de vraag naar vrachtvliegtuigen heeft doen toenemen. Ik ben er zeker van dat we de komende jaren nog veel meer soortgelijke overeenkomsten met World Star Aviation zullen zien, en we staan ​​altijd klaar om topoplossingen te bieden op aanvullende locaties wereldwijd", voegde hij eraan toe.


World Star Aviation Partner, Yoram (Yoyo) Allalouf , zei: "World Star Aviation heeft als full-service verhuurder een lange geschiedenis in het ombouwen van vliegtuigen met IAI. We zien deze overeenkomst als een strategische volgende stap in de uitbreiding van onze wereldwijde vrachtvloot als onderdeel van onze samenwerking met Oaktree Capital Management. We zien de 737-800 als de ruggengraat van de korteafstands- en feedervrachtdiensten. Deze overeenkomst met IAI versterkt onze plannen om onze vloot met smalle rompen uit te breiden en vormt een aanvulling op onze strategie voor vrachtvervoer ".
30 weergaven0 opmerkingen
bottom of page