top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI heeft Europese vergunning voor het vliegen met onbemande luchtvaartuigen in civiel luchtruim


De onbemande Heron 1. Foto IAI


Op aanbeveling van EASA, het Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart van de Europese Unie, heeft de Griekse burgerluchtvaartautoriteit voor het eerst een vergunning afgegeven waarmee Israel Aircraft's (IAI) Heron 1 UAV in het Griekse luchtruim mag worden gevlogen.


Dankzij de vergunning kan het systeem worden gebruikt bij de operationele activiteiten van het Europees Grens- en kustwachtagentschap, dat als charter heeft gezorgd voor mariene bewaking en kustbescherming.


De UAV-vluchten worden uitgevoerd in het civiele luchtruim van Europa volgens civiele vluchtprocedures zonder militaire interventie of controle.


De Heron 1-systemen zijn uitgerust met elektro-optische dag- en nachtzicht-payloads en maritieme surveillanceradars die een up-to-date, realtime, nauwkeurig inlichtingenbeeld bieden. Deze informatie wordt vervolgens gedistribueerd naar beslissers in situation rooms door middel van een gespecialiseerd systeem dat zorgt voor een vlotte coördinatie, planning en beheersing van de verschillende taken en opdrachten.


Moshe Levy, Executive VP&GM, Military Aircraft Group, merkte op: “IAI is buitengewoon trots dat onze eigen UAV in het civiele luchtruim van Europa vliegt. Samen met onze partners bij Airbus staan ​​we klaar om Frontex de best mogelijke service te bieden om hen te helpen aan al hun behoeften te voldoen. IAI's Heron heeft wereldwijd al meer dan 500.000 operationele vlieguren verzameld met talloze succesvolle missies. We kijken er naar uit om het opnieuw te zien slagen.”


IAI's Heron UAV heeft een rijke operationele staat van dienst in het bedienen van Israëlische, Europese en vele andere klanten over de hele wereld. Het is ontworpen om langdurige strategische en tactische opdrachten uit te voeren, ook onder extreme weersomstandigheden, terwijl het tegelijkertijd veel nuttige ladingen (en sensoren) vervoert en realtime informatie verzendt naar de strijdkrachten en besluitvormers op de grond.71 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page