top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI integreert Barak MX Interceptors op Sa’ar 6 Corvettes (video)


Installatie van Barak MX Interceptors op Sa’ar 6 Corvettes. Foto via IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) integreert offensieve en defensieve systemen om de capaciteiten van het 'Sa'ar 6'-korvet te verbeteren en de Israëlische marine een nieuw technologisch tijdperk in te leiden, onder leiding van het Israëlische Ministerie van Defensie (IMoD) en de IDF.


IAI's Barak MX-interceptors samen met IAI's complete zeegevechtssuite zullen geavanceerde verdedigingssystemen bieden aan de Sa'ar 6-korvetten van de Israëlische marine. De systemen zullen worden gebruikt om de exclusieve economische zone van Israël en strategische faciliteiten te beschermen die worden geconfronteerd met uiteenlopende bedreigingen in de zeearena.


Het Barak MX-systeem werd gekozen nadat was aangetoond dat het voldoet aan de operationele vereisten en toekomstige uitdagingen waarmee de Israëlische marine wordt geconfronteerd.


De maritieme oplossingen van IAI zijn in de strijd bewezen marinesystemen en -technologie, IAI stelt nieuwe normen voor Maritime Domain Awareness, Naval Combat Systems, Network Centric Operation, EEZ Protection en Coastal Security. Van sensoren en wapensystemen tot geïntegreerde systems-of-systems, IAI biedt een breed portfolio aan oplossingen voor de eisen en uitdagingen van de hedendaagse zeestrijdkrachten.


Deze gevechtssystemen zijn ontworpen om de prestaties en mogelijkheden van de individuele systemen te maximaliseren en te optimaliseren op een manier die hen in staat stelt om synergetisch te werken met efficiëntie en volledige effectiviteit.Het Barak MX Air & Missile Defense System, ontwikkeld door IAI's, is een van 's werelds geavanceerde operationele luchtverdedigingssystemen, gebruikt door IDF-zeestrijdkrachten en de Indiase land-, marine- en luchtmacht. Het Barak MX Air & Missile Defense System biedt zowel brede als gerichte verdedigingscapaciteiten voor een scala aan bedreigingen, waaronder: land, lucht en zee.


Het systeem combineert verschillende belangrijke geavanceerde systemen: digitale radar, wapenbesturingssysteem, lanceerinrichtingen en een reeks onderscheppers voor verschillende reeksen met geavanceerde homing-apparaten, datalinkcommunicatie en systeembrede connectiviteit. De Barak-familie, ontwikkeld door IAI, omvat verschillende interceptors met een bereik van 35 km, 70 km en 150 km, en combineert de mogelijkheid om verschillende luchtverdedigingsdreigingen van marine- en landplatforms te onderscheppen.

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page