top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI introduceert de MCS, een geavanceerde GEO Mini-communicatiesatelliet (video)


GEO Mini-communicatiesatelliet. Foto via IAI


Israel Aerospace Industries (IAI), heeft op het International Astronautical Congress (IAC) dat tussen 25 en 29 oktober in Dubai wordt gehouden een nieuw concept voor een communicatiesatelliet onthuld door de MCS te introduceren – een minicommunicatiesatelliet.


Deze MCS is een geavanceerde communicatiesatelliet met een gewicht van ongeveer 700 kg bij zijn lancering en bevat een volledig digitaal communicatievermogen tot 200 kg. Vanwege het lichte gewicht kan de satelliet samen met andere satellieten worden gelanceerd, waardoor de lanceringskosten aanzienlijk worden verlaagd.


Met een verwachte levensduur van maar liefst 14 jaar is de satelliet ontworpen om multi-zone communicatiediensten te leveren aan klanten of landen met uiteenlopende communicatiebehoeften.


De MCS is ontwikkeld op basis van meer dan dertig jaar ervaring van IAI met verschillende satellieten en op de capaciteiten die in eerste instantie zijn ontwikkeld voor Dror 1, ontworpen en gebouwd door IAI voor de nationale communicatiebehoeften van Israël.


De meeste van deze mogelijkheden zijn intern door IAI ontwikkeld, waaronder een geavanceerde digitale communicatie-payload en "space smartphone"-mogelijkheden die de operators flexibiliteit bieden gedurende de hele missie van de satelliet. Bovendien zorgen het commandoprogramma en de ontwikkelingsarchitectuur ervoor dat applicaties worden geladen vanaf een grondstation tijdens de operatie van de satelliet in de ruimte, om opdrachten aan te passen en te wijzigen in overeenstemming met veranderende communicatiebehoeften.


De MCS is volledig digitaal met een flexibele communicatie payload & applicaties; heeft hoge prestaties; heeft multiband-mogelijkheden, met maximaal vier stuurbare antennes; cyber beschermd, en heeft een missieleven van ten minste 14 jaar. De MCS maakt schaalbaarheid, modulariteit, redundantie en een korte termijn respons op de verkeersvraag mogelijk.


"De ontwikkeling van de innovatieve MCS is een bewijs van IAI's brede ruimtevaartcapaciteiten. Hij beschikt over hoogwaardige ruimtetechnologie in een oplossing met een gecontroleerd budget, ontworpen voor landen en communicatie-operators zonder behoefte aan communicatiesatellieten van de meer gebruikelijke grootte.De minisatelliet MCS biedt een nieuw concept voor de communicatiesatellietmarkt, die dienstdoet als een complementair of een gericht regionaal systeem", zegt Shlomi Sudri, General-Manager van IAI's Space Division.


"De MCS stelt IAI in staat om volledige satellietmogelijkheden aan te bieden tegen een concurrerende prijs en uit te breiden naar nieuwe satellietmarkten. IAI heeft wereldwijd contact met een aantal klanten en we zijn trots om het nieuwe concept te onthullen op de IAC in Dubai,” aldus Sudri.


Begin 2020 heeft de Israëlische regering IAI, het Israëlische 'space-house', opdracht gegeven om Dror 1, de volgende generatie nationale communicatiesatelliet van Israël, te ontwikkelen en te bouwen om te voldoen aan de behoeften van Israël op het gebied van communicatiesatelliet.


IAI heeft uitgebreide middelen geïnvesteerd in de ontwikkeling van Israëls strategische communicatiesatellietcapaciteiten, waaronder de ontwikkeling van de volgende generatie communicatiesatelliet Dror 1, MCS en andere geavanceerde strategische capaciteiten. De communicatie- en observatiesatellieten van IAI zijn toonaangevend in de ontwikkeling van ultramoderne technologie en knowhow, ervaring en expertise die gedurende tientallen jaren van IAI's activiteiten zijn verzameld.


17 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page