top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI, Israel's Space House, lanceert Blue Sphere, een cloud gebaseerd grondstation voor satellieten


Communicatiesatellieten van IAI. Foto IAI


De Space Division van Israel Aerospace Industries (IAI) heeft Blue Sphere gelanceerd, een cloud gebaseerd grondstation voor satellieten, dat de informatie die van de satelliet wordt ontvangen aanzienlijk vergroot en de satelliet op elk moment met de aarde laat communiceren.


De opstelling van een virtueel grondstation in de cloud verbetert de beschikbaarheid van de satellietuitvoer, waardoor de afhankelijkheid van "satellietpassagetijd" boven een specifiek grondstation wordt verminderd. In plaats daarvan kan de satelliet de verzamelde informatie naar elk beschikbaar grondstation over de hele wereld uitzenden.


Van daaruit wordt de informatie onmiddellijk naar de cloud overgebracht, zodat de gegevens op verzoek kunnen worden geëxtraheerd, zodat het grondstation de informatie onmiddellijk kan overbrengen of intrekken zonder afhankelijk te zijn van ontvangsttorens in verschillende stations over de hele wereld.


Het unieke concept is ontwikkeld door ruimtevaartingenieurs als onderdeel van een versneld programma in het IAI Innovation Center en in samenwerking met de internationale Starburst-versneller, die gespecialiseerd is in luchtvaart- en ruimtevaartinnovaties in een aantal van IAI's interne ondernemingen.


"Door de evolutie van cloud technologieën konden de ruimtevaartingenieurs van IAI Blue Sphere ontwikkelen, waardoor satellietinformatie de klok rond beschikbaar is. Blue Sphere voegt zich bij andere innovatieve commando- en controle-ontwikkelingen die de satellietmogelijkheden en het operationele niveau van satellietimplementaties maximaliseren", aldus Shlomi Sudri, General Manager van IAI's Space Division.


"Na de 'proof of concept' werken we momenteel aan een geavanceerde versie van de grond- en virtuele commando- en controlestations ten behoeve van onze wereldwijde klanten," voegde Sudri toe.


Amira Sharon, Ph.D., IAI's Executive VP of Technology and Innovation, zei: "Innovatie is van cruciaal belang voor bedrijven, zoals IAI, die beschikken over technologische en menselijke uitmuntendheid. Deze ultramoderne ontwikkeling is een bewijs van de snelle ontwikkelingsprocessen die plaatsvinden bij IAI en de bouwstenen vormen van zijn toekomstige technologieën."


21 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page