israelnieuws israelnieuws
top of page
  • Joop Soesan

IAI krijgt contract voor levering DroneGuard ComJam systemen voor detectie en vluchtverstoring UAS


Foto IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) heeft een contract gekregen voor de levering van DroneGuard ComJam systemen voor de langeafstandsdetectie en verstoring van Unmanned Aerial Systems (UAS) aan een niet nader genoemd Aziatisch land. Het contract omvat enkele tientallen mobiele systemen.


In de afgelopen jaren is het gebruik van UAS dramatisch toegenomen en zijn ze een potentiële bedreiging geworden voor grenzen, gevoelige faciliteiten, manoeuvrerende troepen en grote evenementen. UAS kunnen worden gebruikt voor vijandige doeleinden, zoals het verzamelen van inlichtingen, smokkel of zelfs het dragen van wapens. Bovendien is hun detectie vaak moeilijk vanwege hun kleine fysieke grootte, lage luchtsnelheid en lage vlucht.


Om deze dreiging het hoofd te bieden, heeft de ELTA-divisie van IAI DroneGuard ComJam ontwikkeld: een geavanceerd systeem voor het lokaliseren en verstoren van UAS-communicatie- en navigatiemogelijkheden, of ze nu onafhankelijk of in groepen opereren (zwermen), zonder de civiele communicatie en GPS in hetzelfde gebied te beïnvloeden.


Het systeem detecteert vijandige UAS, identificeert hun werkingsmodus en verstoort hun communicatie en navigatie zodat ze in wezen worden uitgeschakeld. DroneGuard ComJam biedt het voordeel van langeafstandsbediening, waarbij het UAS wordt uitgeschakeld terwijl het nog ver weg is - lang voordat het een bedreiging vormt voor de beschermde site.

Honderden DroneGuard-systemen van IAI zijn geleverd aan klanten over de hele wereld, waar ze worden gebruikt om kritieke installaties te beschermen, evenals grote evenementen zoals de G20-top die in 2018 in Argentinië werd gehouden.


Adi Dulberg, VP & General Manager, IAI/ELTA Intelligence, Communications & EW Division: “IAI's Electronic Warfare-systemen zijn een krachtvermenigvuldiger bij het omgaan met moderne luchtdreigingen. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de operationele inzet door legers en veiligheidstroepen over de hele wereld. Ongeoorloofde grenspenetratie door vijandige UAS, of het vermogen om manoeuvres of drukke gebieden aan te vallen, kan aanzienlijke schade veroorzaken. Het vermogen van onze klant om zich tegen dergelijke bedreigingen te verdedigen, zal aanzienlijk worden verbeterd door de lange-afstandsdetectie- en verstoringsmogelijkheden die DroneGuard ComJam biedt.”

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
israelnieuws