top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI onthuld de OTHELLO-P een krachtig geweervuurdetectiesysteem


Foto IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) heeft de OTHELLO-P onthuld, een passief high-performance Gunfire Detection System (GDS) met geïntegreerde kunstmatige intelligentieverwerking.


Met Extended SWIR electro-optics (EO) & Acoustics Sensors detecteert, geo-lokaliseert en waarschuwt het systeem onmiddellijk wanneer geweervuur ​​wordt gedetecteerd van handvuurwapens, sluipschutters, machinegeweren, RPG's en subsonische munitie.


De OTHELLO-P werkt zowel in stationaire als On-The-Move-configuraties, met installatie op terreinvoertuigen, gepantserde gevechtsvoertuigen (AFV), Main Battle Tanks (MBT) en autonome onbemande platforms, evenals op paramilitaire en VIP-voertuigen. Er is ook een manpack versie geïmplementeerd voor infanterie- en Special Forces operaties.


De fusie van de elektro-optica (EO) technologie en akoestische sensoren biedt de troepen in het veld nauwkeurigere en veelzijdigere oplossingen voor huidige en toekomstige uitdagingen. De OTHELLO-P is een lichtgewicht, laagvermogen, unieke passieve oplossing met 360-graden dekking die een zeer korte en nauwkeurige sensor-to-shooter mogelijk maakt, waardoor bescherming en neutralisatie van bedreigingen in het gebied wordt geboden.


Het op akoestiek gebaseerde project begon in IAI's Innovation Center, als het initiatief van ingenieurs die eerder in de Israel Defense Forces hadden gediend. Hun doel was om akoestische mogelijkheden te integreren in vijandige branddetectiesystemen, om de identificatie en classificatienauwkeurigheid van vijandige doelen te verbeteren. In het Innovation Center van IAI worden nieuwe en geavanceerde technologische mogelijkheden ontwikkeld en vervolgens geïntegreerd in bestaande en toekomstige projecten van IAI. Het IAI Innovation Center stimuleert technologische diversiteit, ondernemersinitiatieven en samenwerking tussen IAI's Groups en startende bedrijven.


Foto IAI


Yoav Tourgeman, IAI VP en CEO van ELTA: “IAI blijft zijn activiteiten in land gebaseerde systemen uitbreiden en produceert een verscheidenheid aan oplossingen: voertuigen, detectie en defensieve en offensieve systemen. De OTHELLO-P voegt zich bij andere operationele bewustzijnsoplossingen, waaronder een breed scala aan radars en signaalsensoren, om de identificatie en slagnauwkeurigheid tegen doelen in het veld te verbeteren. Deze systemen integreren geavanceerde technologische mogelijkheden waardoor verschillende platforms, nadat het doelwit is geïdentificeerd, passieve en actieve defensieve maatregelen kunnen nemen."


Eytan Eshel, IAI Chief Technology Officer, zei: “IAI investeert elk jaar tientallen miljoenen dollars in onderzoek en ontwikkeling van innovatieve technologieën. Het unieke karakter van IAI's Innovation Center is gebaseerd op het acceleratorformaat, opererend als een start-up, waardoor de ingenieurs van het bedrijf - een pad om geavanceerde technologieën te ontwikkelen en te bereiken - binnen 13 weken MVP of POC kunnen bereiken. In de afgelopen twee jaar hebben innovators initiatieven ontwikkeld op het gebied van robotica, autonome voertuigen, kunstmatige intelligentie, ruimte en satellieten, sommige in samenwerking met externe startups, en deze zijn geïntegreerd in de productlijnen van het bedrijf. IAI blijft vooroplopen op het gebied van technologische ontwikkeling en biedt zijn werknemers en managers unieke paden om hen te helpen hun projecten vooruit te helpen en te ondersteunen, terwijl we onze technologische veerkracht vergroten en verdiepen.”


83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page