top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI onthult het GREEN LOTUS multi-sensorsysteem voor grondbewaking


Foto via IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) heeft tijdens de Eurosatory2022 in Parijs zijn nieuwste tactische multi-mission, multi-sensor systeem onthuld: de GREEN LOTUS (ELI-2139).


Ontworpen om krachtige Counter-raket, artillerie en mortier (C-RAM) en Air & Ground Surveillance-mogelijkheden te bieden voor zowel manoeuvreren als stationaire krachten, beschikt de GREEN LOTUS over een unieke reeks actieve en passieve sensoren die het situationeel bewustzijn maximaliseren en de efficiëntie van tegenmaatregelen maximaliseren.


De GREEN LOTUS integreert een bewezen reeks IAI-ELTA-sensoren in een sterk geautomatiseerd systeem dat luchtdoelen detecteert, volgt, classificeert en identificeert, van zeer lage Radar Cross Section (RCS) mortier-, raket- en artillerievuur en kleine drones, tot bemande en onbemande vliegtuigen met vaste en roterende vleugels. Het voert ook grondtoezicht uit, detecteert en volgt voertuigen en langzaam rijdend personeel.


De multi-sensor gegevens worden verzameld en verwerkt binnen de uniforme commando- en controleconsole (C2) van het systeem, die AI gebruikt om de detectie-, classificatie- en identificatiemogelijkheden te verbeteren. De gecombineerde gegevens bieden gebruikers een duidelijk en uitgebreid Situational Awareness Picture (SAP) en kunnen naadloos worden geïntegreerd met systemen voor tegenmaatregelen, wat een zeer effectieve doelwitverwerving en discretie mogelijk maakt.


De gelijktijdige mogelijkheid om C-RAM uit te voeren samen met lucht- en grondbewaking maakt GREEN LOTUS tot een uitzonderlijk waardevol krachtbeschermingsinstrument. Bovendien maakt de modulaire architectuur van het systeem het mogelijk om het aan de specifieke eisen van elke klant aan te passen. Alle sensoren bevinden zich op een uniek ontworpen structuur en delen stroom, communicatiebussen en koeling. De structuur zorgt voor een volledige dekking van 360 ° wanneer deze is gevuld met een volledige reeks sensoren.


Yoav Tourgeman, IAI EVP en CEO van ELTA, zei: “We zijn trots om ons nieuwste systeem te introduceren, dat IAI's lange erfenis van technologische innovatie voortzet. De GREEN LOTUS integreert IAI's reeks beproefde sensoren in een uniek, geavanceerd multi-missiesysteem dat belangrijke prestatievoordelen biedt. Onze klanten zullen maximale waarde realiseren omdat de architectuur van het systeem het mogelijk maakt om te evolueren wanneer nieuwe bedreigingen worden geïntroduceerd. De onthulling van de GReen LOTUS op Eurosatory benadrukt de sterke toewijding van IAI om onze klanten uitzonderlijke landverdedigingsoplossingen te bieden".


48 weergaven0 opmerkingen
bottom of page