top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI onthult het TacSense Compact ESM-systeem


TacSense Compact ESM-systeem. Foto IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) heeft zijn nieuwste Tactical Electronic Intelligence (ESM)-systeem onthuld: TacSense (ELL-8395). TacSense levert ongekende ESM-prestaties in een compacte vormfactor met minimale SWaP (grootte, gewicht en kracht).


Hierdoor kan TacSense worden ingezet vanaf een breed scala aan platforms, waaronder tactische grondvoertuigen en kleine UAV's. Bovendien zorgt een manpack-configuratie ervoor dat het systeem gemakkelijk door één persoon te voet kan worden gedragen, zelfs op het moeilijkste terrein. Het kleine formaat en gewicht van het systeem maakt ook een zeer discrete, gecamoufleerde installatie op vaste locaties mogelijk.


TacSense is ontworpen om krachtige ESM te bieden in tactische scenario's, zoals manoeuvres van de grondmacht, discrete bediening vanaf vaste installaties en bediening vanaf luchtplatforms die beperkt zijn in hun capaciteit om grote sensoren te bevatten.


Tactische strijdkrachten worden op het moderne slagveld steeds meer blootgesteld aan elektronische bedreigingen. Bedreigingen zijn onder meer tactische radars die worden gebruikt door commando- en guerrilla-eenheden, radars op de grond en in de lucht voor zoeken en richten, en andere elektromagnetische activiteiten zoals communicatie en radarstoringen. Daarom is het absoluut noodzakelijk om troepen te voorzien van de middelen om vijandige elektromagnetische activiteit te detecteren - de kracht van "elektronische blindheid" naar volledig elektronisch bewustzijn brengen, en daarmee hun veiligheid en missiesucces waarborgen.


Voortbouwend op het erfgoed van IAI-ELTA in het ontwerp en de ontwikkeling van geavanceerde radar- en ESM-technologieën, maakt TacSense gebruik van de nieuwste technieken om radars te onderscheppen, classificeren, volgen en analyseren, inclusief de nieuwste Low Probability of Intercept (LPI)-zenders. TacSense bestrijkt het gehele radarfrequentiespectrum en biedt krachtige, uitgebreide ESM-mogelijkheden, waardoor operators real-time inzicht krijgen in vijandige radars die hen bedreigen met bewaking en targeting. Bovendien detecteert het krachten buiten het visuele bereik, en zelfs onder diepe dekking, waar radar- en EO/IR-systemen niet kunnen doordringen.


TacSense is geselecteerd voor gebruik door een eerste klant en is gecontracteerd voor de levering van enkele tientallen operationele systemen.


Adi Dulberg, VP & General Manager, IAI/ELTA Intelligence, Comms & EW Division, zei: “Met de steeds toenemende verspreiding van radartechnologie in de tactische arena, of het nu gaat om defensieve doeleinden of als doelwit, wint ESM aan cruciaal belang in de strijd tegen de elektronische bedreigingen. Met TacSense kunnen we nu voorzien in de behoefte aan een compact en kosteneffectief ESM-systeem met uitstekende prestaties. Het systeem kan eenvoudig worden ingezet door mobiele troepen, en door zijn omvang en kosten is het net zo effectief voor het beschermen van hoogwaardige vaste installaties".


75 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page