top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI onthult REX MK II: een nieuw onbemand landvoertuig met meerdere missies


REX MK II. Foto via IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) heeft dede REX MK II te onthult, het nieuwste onbemande landplatform, bedoeld om troepen in complexe omstandigheden buiten gevaar te houden.


De REX MK II, die al aan klanten over de hele wereld is verkocht, is een onbemand landvoertuig dat is aangepast voor een reeks grondmissies met geavanceerde manoeuvreerbaarheid en het vermogen om een ​​lading van 1,3 ton te dragen.


Het nieuwe vier wielaangedreven hybride elektrische platform, ondersteunt strijdkrachten bij het verzamelen van inlichtingen, biedt logistieke ondersteuning en helpt bij het uitvoeren van aanvallen op afstand. Het voertuig is op het land, autonoom met command-and-control-mogelijkheden, of door een enkele operator via draadloze communicatie. Het systeem wordt deze week gepresenteerd op de DSEI-beurs in Londen.De REX MK II met meerdere missies is bedoeld om infanterie-grondtroepen in verschillende stadia van gevechten te ondersteunen. Dit omvat het verlenen van logistieke hulp aan troepen door het dragen van munitievoorraden, kritieke medische apparatuur, water en voedsel, evenals het evacueren van gewond personeel op brancards. Het systeem kan ook informatie verzamelen via een situatiebewustzijnssysteem dat elektro-optische sensoren en radar bevat.
75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page