top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI onthult SatGuard - een nieuw bedienings- en beheersysteem voor satellieten


SatGurad. Foto IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) heeft een innovatief systeem ontwikkeld voor het bedienen en beheren van observatie- en communicatiesatellieten. Het nieuwe SatGuard-systeem is ontworpen om de levensduur van satellieten in een baan om de aarde te verlengen.


Aangedreven door AI, big data en machine learning, detecteert het systeem afwijkingen en andere onregelmatigheden in de werking van de satelliet. De ontwikkeling van SatGuard is gebaseerd op jarenlange focus en ervaring in de ruimte, verzameld door IAI’s Systems, Missiles and Space Group, en als onderdeel van IAI's interne Innovation Center.


Telemetrie-informatie die van de satellieten wordt ontvangen, stelt het systeem in staat trends te analyseren en onregelmatigheden en veranderingen in de satelliet te identificeren, deze aan te pakken en toekomstige anomalieën te voorkomen. SatGuard is gebouwd als onderdeel van het acceleratorprogramma van het IAI Innovation Center, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met Starburst, een wereldwijde startup-accelerator die gespecialiseerd is in lucht- en ruimtevaart. De POC van het nieuwe systeem werd gedaan op basis van gegevens die werden ontvangen van Venus, een onderzoeks satelliet die door IAI is ontwikkeld en gebouwd voor de Israëlische en Franse ruimteagentschappen.

Sommige metingen die door SatGuard zijn getest en gecontroleerd, omvatten navigatienauwkeurigheid van subsystemen, temperaturen, elektrische stromen en spanningen, dynamisch gedrag, communicatiesubsystemen en meer. De analyse van satelliet activiteits gegevens over de jarenlange activiteit in de ruimte wordt mogelijk gemaakt door AI, big data en machine learning die later een systeem kunnen ontwikkelen dat beslissingen en probleemoplossing voor IAI-satellieten ondersteunt.


Israel Aerosapce Industries (IAI) heeft een innovatiecentrum geopend, SPARX Innovation Lab genaamd, binnen de Systems, Missiles and Space Group. Het centrum richt zich op seed-round bedrijven en streeft naar het ontwikkelen van brede ondernemingen uit alle branches binnen de groep. Het centrum legt de nadruk op open en organische innovatie en probeert toekomstige technologische trends te identificeren.30 weergaven0 opmerkingen
bottom of page