top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI sluit een miljoenendeal met een luchtmacht in Azie voor de AESA Airborne Self Protection


Foto via IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) heeft een nieuwe miljoenendeal afgesloten voor de aankoop door een luchtmacht van een niet nader genoemd land in Azië van het Scorpius-SP Airborne Self Protection Jammer-pods systeem met Active Electronic Scanned Array (AESA)-technologie (ELL-8222SB).


Scorpius-SP is gebaseerd op de allernieuwste AESA-technologie met multi-beam-bediening - de mogelijkheid om gelijktijdig meerdere bedreigingen in verschillende richtingen rond het vliegtuig te detecteren en te onderdrukken. AESA multi-beam technologie biedt een uitzonderlijk hoge gevoeligheid, waardoor het systeem geavanceerde bedreigingen kan detecteren, waaronder Low Probability of Intercept (LPI) Radar, en een zeer hoog storingsvermogen voor effectieve onderdrukking van de doelen.


Deze mogelijkheden vertegenwoordigen een doorbraak in elektronische bescherming en aanvallen en creëren het meest effectieve zelfbeschermingssysteem in de lucht dat momenteel beschikbaar is.


Scorpius-SP maakt gebruik van Digital Radio Frequency Memory (DRFM) en een reeks geavanceerde ECM-technieken, die bescherming bieden tegen alle soorten Air-to-Air (A/A) en Surface-to-Air (S/A)-bedreigingen in een dichtbevolkte omgeving


Deze compacte, lichtgewicht en aerodynamische pod is gebaseerd op IAI-ELTA's bestverkochte ELL-8222-podconfiguratie en is qua contour vergelijkbaar met A/A-raketten en kan worden geïnstalleerd op buitenste vleugelstations van jagers en andere vliegtuigen. De stoorzender verbetert de overlevingskansen van vliegtuigen en missiesucces aanzienlijk in de zeer uitdagende dreigingsomgeving van vandaag.

68 weergaven0 opmerkingen
bottom of page