top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI verandert B777-300ER passagiersvliegtuigen van Emirates in vrachtvliegtuigen


Foto Emirates via IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) heeft op de Dubai Airshow 2021, een overeenkomst getekend om vier B777-300ER passagiersvliegtuigen om te bouwen naar vrachtconfiguraties voor Emirates. Het eerste vliegtuig zal worden omgebouwd op de nieuwe locatie in het MRO-centrum van Etihad Engineering in Abu Dhabi, en de eerste conversie van het Emirates-vliegtuig zal naar verwachting begin 2023 beginnen.


Het in Dubai gevestigde Emirates is de grootste exploitant van B777-300ER-vliegtuigen ter wereld en Emirates SkyCargo is een toonaangevende speler in de wereldwijde luchtvrachtindustrie. Deze overeenkomst tussen IAI, de wereldleider in de vrachtconversie-industrie, en de vrachtdivisie van Emirates is een bewijs van de sterke banden tussen IAI en de VAE.


Ondertekeningsceremonie (van links naar rechts) Dhr. Nabil Sultan, Emirates Divisional Senior Vice President, Cargo. Sir Tim Clark, President Emirates Airline, Mr Boaz Levy, IAI CEO & President, Mr Shmuel Kuzi, EVP en General manager van IAI Aviation Group (credit-IAI)


“IAI is er trots op samen te werken met de knapste koppen in de regio om oplossingen te creëren voor de wereldwijde vraag naar vrachtvliegtuigen”, aldus IAI CEO & President, Boaz Levy . “IAI, de wereldleider op het gebied van vrachtconversies, bouwt momenteel samen met GECAS het eerste B777-300ER-vliegtuig om om de meest optimale oplossing te bieden voor de opkomst van e-commerce. De beslissing van Emirates om IAI te selecteren voor de conversie van haar passagiersvliegtuigen naar vrachtconfiguraties is een bewijs van de professionele capaciteiten van IAI en de langdurige internationale erkenning van IAI in het veld.”


Zijne Hoogheid (HH) Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, voorzitter en Chief Executive, Emirates Airline and Group, zei: "De afgelopen twee jaar hebben het belang van connectiviteit in de toeleveringsketen en de beschikbaarheid van luchtvrachtcapaciteit voor wereldwijde gemeenschappen en economieën in de schijnwerpers gezet. Emirates speelt een sleutelrol bij het beschikbaar stellen van essentiële goederen aan klanten en consumenten wereldwijd via de beschikbare capaciteit van onze brede vloot, het bereik van ons wereldwijde netwerk en de geavanceerde infrastructuur in onze Dubai-hub. Vandaag zijn we verheugd om een ​​investering aan te kondigen om onze vrachtcapaciteit verder uit te breiden. Dit onderstreept onze toewijding om aan de eisen van onze klanten te voldoen en weerspiegelt ons vertrouwen in onze toekomstige groei en status als een van de grootste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.”36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page