top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI voltooit conversie van 100e B767-300 naar vrachtvliegtuig


Foto via IAI


In een belangrijke mijlpaal heeft Israel Aerospace Industries (IAI) de ombouw van het 100e B767-300-vliegtuig voltooid, waarmee het de wereldleider is geworden op het gebied van ombouw van dit model.


Deze prestatie benadrukt de leidende rol van IAI in de vrachtconversie-industrie gedurende meer dan vier decennia, en is een bewijs van de geavanceerde capaciteiten, het robuuste tempo en de groeiende capaciteit van IAI om klanten wereldwijd te voorzien van de meest optimale vrachtschipoplossing. Het 100e B767-300 vliegtuig werd omgebouwd in de vrachtconversiefaciliteit van IAI in Tel Aviv, Israël, voordat het aan de klant werd afgeleverd.


IAI begon in 2007 met de exploitatie van de B767-300-conversielijn in Israël samen met M&B Conversions, een joint venture met Mitsui, en ontving het STC (aanvullend typecertificaat) in 2009. In 2017 opende IAI een extra B767-300-conversiefaciliteit in Mexico, toenemende activiteiten om te voldoen aan de wereldwijde vraag naar de omgebouwde widebodyvliegtuigen.


Het omgebouwde B767-300-vliegtuig biedt een concurrerende en kosteneffectieve oplossing voor klanten die hun vrachtvloot willen uitbreiden, en aangezien het luchtvrachtverkeer in de komende twee decennia verdubbelt en e-commerce blijft toenemen, zal IAI de beste oplossing blijven bieden op de markt.


Naast het ombouwen van het B767-300-model, heeft IAI een aantal vrachtconversielijnen over de hele wereld voor andere modellen, en breidt het zijn activiteiten uit om de capaciteit te vergroten in het licht van de groeiende klantorders. Vorig jaar kondigde IAI aan dat het in samenwerking met lokale bedrijven nieuwe vrachtconversiefaciliteiten voor het B777-300-vliegtuig zal openen in Ethiopië, Italië, de VAE, Zuid-Korea en China.


53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page