top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IAI voltooit levering van tientallen SATCOM-terminals voor jachtvliegtuigen


SATCOM Illustratie, Foto via IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) heeft de levering afgerond van tientallen SATCOM-terminals (satellietcommunicatie) met een conforme elektronisch gestuurde antenne voor jachtvliegtuigen.


De SATCOM-terminals zijn gebaseerd op AESA-technologie (Active Electronic Scanned Array) en zijn geïnstalleerd op geavanceerde westerse straaljagers van de 4,5 generatie. De baanbrekende technologie is momenteel te zien op Satellite 2022, in Washington DC


IAI's beyond line-of-sight oplossing zorgt voor naadloze spraak- en datacommunicatie, op elke locatie en zelfs tijdens snelle vluchten op lage hoogte. Door gebruik te maken van een unieke verzonken antenne, elimineert het compacte AESA SATCOM-systeem antenne- en random weerstand, en is daarom optimaal geschikt voor de agressieve vluchtomhulling van een jachtvliegtuig, evenals voor andere platforms die lage weerstand vereisen.


Door te vertrouwen op een enkele gefaseerde LRU-array, wordt de technologie probleemloos geïnstalleerd en geïntegreerd, wat zorgt voor lage levenscycluskosten. Met een krachtig en robuust netwerkontwerp verbindt het systeem honderden geregistreerde gebruikers en schakelt het naadloos tussen frequenties, op elk willekeurig moment, volgens het missiescenario en de vereisten.
58 weergaven0 opmerkingen
bottom of page