top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ichilov ziekenhuis in Tel Aviv opent 's werelds grootste en meest innovatieve ER


De nieuwe spoedeisende hulp van Sourasky/Ichilov Medical Center. Foto door Jenny Yerushalmi via ISRAEL21C


Tel Aviv Sourasky / Ichilov Medical Center heeft zojuist de naar eigen zeggen grootste afdeling spoedeisende hulp ter wereld ingehuldigd: een gebouw van drie verdiepingen en 8.000 vierkante meter.


Het is het Sylvan Adams Emergency Hospital genoemd ter ere van de Canadees-Israëlische filantroop die ongeveer $ 28 miljoen schonk voor de bouw ervan.


Hoogwaardigheidsbekleders, waaronder president Isaac Herzog, premier Yair Lapid, minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz en de burgemeester van Tel Aviv, Huldai, vergezelden Adams tijdens de ceremonie van het doorknippen van het lint op 28 juli.


De nieuwe faciliteit is uitgerust met de nieuwste technologie voor het stroomlijnen van SEH-bezoeken en het verkorten van wachttijden. Elk jaar bezoeken meer dan 250.000 Israëli's de eerste hulp in het medisch centrum, plaatselijk bekend als het Ichilov-ziekenhuis.


"Ik ben blij de inwoners van de staat Israël de grootste en meest geavanceerde eerstehulpafdeling in zijn soort te kunnen bieden", zei Adams tegen ISRAEL21C.


"De innovatieve technologie, het wereldbeeld waarin de patiënt centraal staat en het hoge niveau van infrastructuur creëren een geavanceerd niveau van service en behandeling ten behoeve van de staat Israël", zei hij.

Het lint van het nieuwe noodhospitaal van Tel Aviv Sourasky Medical Center wordt doorgeknipt: burgemeester Ron Huldai, First Lady Michal Herzog, president Isaac Herzog, minister van Volksgezondheid Nitzan Horowitz, ziekenhuisdirecteur Dr. Ronni Gamzu, weldoener Sylvan Adams en premier Yair Lapid. Foto door Jenny Yerushalmi via ISRAEL21C


Robots en zelf inchecken

Zwervende robots begroeten inlooppatiënten en helpen hen bij het navigeren door het noodhospitaal en afdelingen buiten de faciliteit.


Een gezichtsherkenningsstation en een digitale zelfregistratie-opstelling naast de traditionele receptie stellen deze niet-kritieke patiënten in staat om zelf-triage te doen.

Zelf inchecken bij het Sylvan Adams Emergency Hospital in het Tel Aviv Sourasky Medical Center. Foto met dank aan Tel Aviv Sourasky Medical Center


Patiënten scannen hun identiteitsdocumenten of medische verwijzing en demografische gegevens in en controleren vervolgens zelf de temperatuur, pols, bloedzuurstof en bloeddruk voordat ze een medische professional voor behandeling krijgen toegewezen.


Een van de nieuwe ER-robots in Tel Aviv Sourasky Medical Center begeleidt een patiënt. Foto met dank aan Tel Aviv Sourasky Medical Center


Aan het einde van het proces wordt een casus geopend in het geautomatiseerde systeem van het ziekenhuis en wordt de patiënt geïnstrueerd om door te gaan naar de volgende fase van zorgverlening.


Als er gevaarlijk abnormale of kritieke resultaten worden waargenomen, zal het systeem onmiddellijk de medische staf waarschuwen.

Gezondheidswerker en patiënt in het Sylvan Adams Emergency Hospital in Tel Aviv Sourasky Medical Center. Foto met dank aan Tel Aviv Sourasky Medical Center


Patiënten kunnen een app downloaden om tijdens hun bezoek op de hoogte te blijven: de app geeft realtime rapporten over hun status, voert controles uit en geeft reacties, geeft advies, informeert patiënten over het risico van ziekenhuisopname en stuurt een tevredenheidsenquête.


Eerste psychiatrische SEH in Tel Aviv

Het noodhospitaal is ontworpen door Sharon Architects in samenwerking met Rani Ziss Architects en heeft speciale zorggebieden op basis van de toestand van de patiënt, zoals orthopedie, oog- en hoofd- en nekletsel.


De intramurale hal op de begane grond omvat ongeveer 100 bewaakte bedden - de grootste in alle spoedeisende hulp in Israël. Indien nodig kan dit aantal bij een massaslachtoffer worden verdubbeld.

Dr. Ronni Gamzu, CEO van Tel Aviv Sourasky Medical Center, toont het nieuwe noodhospitaal aan premier Yair Lapid en Sylvan Adams, 28 juli 2022. Foto door Jenny Yerushalmi via ISRAEL21C


Op de begane grond is ook een shock- en traumakamer met geavanceerde apparatuur en een beeldruimte met twee CT-machines.


Het gebouw herbergt een afdeling voor kortdurende ziekenhuisopname met 32 ​​bedden, een centrum voor acute zorg voor slachtoffers van seksueel geweld en de eerste psychiatrische spoedafdeling van Tel Aviv.


De ambulante vleugel omvat 30 medische testkamers en een grote behandelzaal. Voor het eerst in Israël wordt deze zorg versterkt door professionele adviseurs op het gebied van cardiologie, neurologie, dermatologie en seksuele gezondheid.


Op het dak van het gebouw is een amfitheater met grasvelden, banken en koffiestations waar patiënten kunnen wachten op hun medische behandeling. Deze ruimte kan ook evenementen houden voor maximaal 500 personen.


Dr. Ronni Gamzu, CEO van Tel Aviv Sourasky Medical Center, zei: "Onze eerstehulpafdeling behandelt gecompliceerde gevallen op grote schaal en daarom is het een grote uitdaging om uitstekende service te bieden. We zijn vastbesloten om hier verandering in te brengen en te bewijzen dat het mogelijk is om zelfs in drukke periodes een snelle, uitstekende behandeling te eisen en te krijgen.”197 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page