top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Iconische Tel Aviv Pride Parade keert op 25 juni terug


Pride Parade 2019. Foto Gemeente Tel Aviv


De gemeente Tel Aviv laat in een persbericht weten dat het eerste grote evenement na de COVID-19 pandemie , de terugkeer van de iconische Tel Aviv Pride Parade zal zijn die op 25 juni zal plaatsvinden.


De Tel Aviv Pride Parade zal daarmee een van de eerste massale parades ter wereld zijn die fysiek en persoonlijk terugkeert – dankzij de hoge vaccinatiegraad van Israël en de opheffing van de beperkingen na de uitbraak van de virus pandemie in het land.


De beroemde parade markeert het hoogtepunt van de jaarlijkse Pride Month-vieringen in Tel Aviv-Yafo, die sinds 1998 elk jaar in juni plaatsvinden en honderdduizenden Israëli's en buitenlandse bezoekers aantrekken die elk jaar deelnemen aan de stadsbrede festiviteiten.


Meer dan 250.000 mensen woonden de laatste parade in 2019 bij, waardoor dit evenement in Tel Aviv werd erkent als een van de toonaangevende evenementen op de wereldwijde LGBTQ-kalender en het grootste evenement in zijn soort in het Midden-Oosten.


De parade, met feesttrucks en dj's, begint 25 juni om 12.00 uur op het Bograshov-strand in Tel Aviv, voordat het verder zuidwaarts gaat langs de boulevard en eindigt in Charles Clore Park, waar een groot feest met uitzicht op de Middellandse Zee en met optredens van toonaangevende artiesten op twee belangrijke stadia zal plaatsvinden.


44 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page