top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDC in Herzliya ontvangt eerste student uit de Emiraten


Professor Uriel Reichman, president en oprichter IDC, ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten in Israël, Mohamed Al Khaja en student Mansoor Bin Shamekh al-Marzooqi. Foto IDC


Mansoor Bin Shamekh Al Marzooqi, 19, is de eerste student uit de Verenigde Arabische Emiraten die zich heeft ingeschreven aan het IDC en arriveerde maandag op de IDC Herzliya-campus in Herzliya waar hij zal wonen in een van de studentenhuizen. Hij zal een bachelor's degree in overheidsbestuur volgen aan de Raphael Recanati International School van IDC.


Uriel Reichman, president en oprichter van IDC Herzliya, zei: "We zijn er trots op de eerste academische instelling in Israël te zijn die een student uit de Verenigde Arabische Emiraten verwelkomt."


Ook de ambassadeur van de Verenigde Arabische Emiraten in Israël, Mohamed Al Khaja, feliciteerde de student. “Bij de ondertekening van de historische Abraham-akkoorden beloofden de Verenigde Arabische Emiraten en Israël om vrede en welvaart in de regio te bevorderen en de belemmeringen voor samenwerking weg te nemen die onze twee naties lang van elkaar hebben gescheiden. [Dit] markeert weer een belangrijke mijlpaal in onze zoektocht naar het bereiken van onze gedeelde visie van betrokkenheid", zei hij.


"Samenwerken voor de voortgang en het succes van onderzoekssamenwerking en studentenuitwisselingen zal onze mensen dichter bij elkaar brengen."


Maandag werd er een feestelijke receptie gehouden in IDC Herzliya om Al Marzooqi te verwelkomen.


De vlag van de VAE werd vorige week ook gehesen op de beroemde Avenue of Flags van de campus om de gelegenheid te vieren.


De school heeft ongeveer 2.100 studenten uit 90 landen uit de hele wereld, de VAE is nu het 91ste land dat op de campus is vertegenwoordigd.

44 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page