top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF arresteerde 21 terreurverdachten waarvan er 4 Hamas lid bleken


Foto IDF woordvoerder


IDF-troepen en de Shin Bet arresteerden woensdagavond 21 gezochte personen in Judea en Samaria, waaronder vier agenten van de terroristische organisatie Hamas.


Bij een operatie in het vluchtelingenkamp Noura Shams in TulKarem arresteerden de strijdkrachten vijf gezochte personen en brachten met behulp van technisch gereedschap explosieven bloot die onder de wegen waren geplant met de bedoeling de strijdkrachten schade toe te brengen. Tijdens de operatie schoten terroristen met machinegeweren en gooiden terroristen explosieven naar de troepen die reageerden door terug te vuren.


In het dorp Araba werden explosieven gegooid en werd er geschoten op de strijdkrachten, die een airsoftgeweer vonden. In het dorp Dahariya in Yehuda werd een geweer van het Carlo-type gevonden en werd een draaibank voor de productie van wapens in beslag genomen.


Foto IDF woordvoerder


Ook hebben de inlichtingendiensten van de Shin Bet en de IDF woensdagavond de filialen van de Islamic Charity Association in Kfar Beit Omer afgesloten. Deze kantoren zijn verbonden met de terroristische organisatie Hamas en gebruiken de fondsen van de organisatie om medewerkers van de organisatie in dienst te nemen en te financieren.


In Kfar al-Bira werd een drukkerij die opruiende materialen voor Hamas drukte, afgesloten. Tijdens de activiteit werd er geschoten op de strijdkrachten, waarop deze reageerden met maatregelen om demonstraties uiteen te drijven en terug te schieten.


Tijdens de activiteiten in het vluchtelingenkamp Daheisha gooiden verdachten die zouden worden gearresteerd, blokken, verfflessen en stenen naar de strijdkrachten, die reageerden door terug te schieten. Bij een arrestatieoperatie in de Kasbah in de stad Nabloes werden drie gezochte personen gearresteerd, waarbij verdachten explosieven en stenen naar de strijdkrachten gooiden. Ook werd een gewapende terrorist geïdentificeerd die een bedreiging vormde voor de strijdkrachten; de strijdkrachten schoten in zijn richting en werd er een treffer gedetecteerd.


De gezochte personen die werden gearresteerd, werden overgebracht voor verder onderzoek door de veiligheidstroepen.


Tot nu toe zijn er sinds het begin van de oorlog ongeveer 2.200 gezochte personen gearresteerd in de Divisie Judea en Samaria en de Divisie Bekaa en Valleien, van wie er ongeveer 1.100 banden hebben met de terroristische organisatie Hamas.


171 weergaven0 opmerkingen

Bình luận


bottom of page