top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF arresteert leider Islamic Jihad in Jenin


Bassam al-Saadi. Foto via social media


De IDF heeft afgelopen nacht in Jenin de leider van Islamic Jihad in Samaria, Bassam al-Saadi en zijn schoonzoon gearresteerd. Deze arrestatie ging gepaard met hevige vuurgevechten waarbij een Palestijnse schutter is gedood.


Bij de operatie werden ook wapens en een groot geldbedrag in beslag genomen, onder de IDF-troepen waren geen slachtoffers.


Volgens Palestijnse media hebben Israëlische troepen het huis van Bassem al-Saadi, het hoofd van de Palestijnse Islamitische Jihad-terreurgroep op de Westelijke Jordaanoever, omsingeld, voordat ze hem en zijn schoonzoon en assistent Ashraf al-Jada arresteerden. Ook zou al-Saadi gewond zijn geraakt, daar is echter geen bevestiging van.

In onderstaand twitter bericht wordt geschreven dat dit bloed is in het huis van al-Saadi.


In een persverklaring van de IDF staat:

Eerder vanavond (maandag) voerden IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie antiterreuractiviteiten uit in het Jenin-kamp.


Een aantal gewapende mannen schoten op de veiligheidstroepen toen ze de stad Jenin binnenkwamen, die reageerden met scherp vuur. Er werden treffers vastgesteld.


De Israëlische grenspolitie heeft twee gezochte terreurverdachten aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar de veiligheidsdiensten voor verder verhoor.


Tijdens de activiteit namen de troepen wapens, M-16-kogels en contant geld in beslag.


In video's op social media is zwaar geweervuur te horen:

Tijdens de operatie zijn wapens en geld in beslag genomen.

Foto politiewoordvoerder


Volgens het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit werd de gedode tiener, geïdentificeerd als de 17-jarige Dirar al-Kafrayni, in kritieke toestand naar het Jenin Public Hospital gebracht, waar zijn dood werd verklaard. Een tweede Palestijn raakte matig gewond, zei het ministerie.

172 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page