top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF arresteert terroristen die IDF-soldaat Ido Baruch hebben vermoord


Foto IDF-woordvoerder


De afgelopen nacht arresteerden de IDF de aanvallers die verdacht worden van de schietpartij waarbij op 11 oktober 2022 wijlen stafsergeant Ido Baruch werd gedood bij Shavei Shomron.


Na een gezamenlijke antiterrorismeactiviteit van de IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie, arresteerden de troepen de afgelopen nacht de aanvallers Obkamel Guri en Asama Tuille uit Nablus, die de schietpartij uitvoerden waarbij stafsergeant Ido Baruch werd gedood. De troepen arresteerden ook drie andere verdachten die bij de aanvallers waren.


Sinds de aanval heeft de ISA inlichtingen en andere operationele inspanningen geconcentreerd om een schuilplaats te vinden waar de aanvallers zich schuilhielden.


De afgelopen nacht arriveerden de troepen bij het schuilappartement en ontstond er een vuurgevecht tussen de troepen en de gezochte verdachten. Als gevolg hiervan raakten twee verdachten gewond en werden later door de strijdkrachten aangehouden. Na huiszoekingen in het appartement werden twee M-16 geweren in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat de wapens door de aanvallers zijn gebruikt.


Foto IDF-woordvoerder


De verdachten zijn voor verder verhoor overgedragen aan de ISA. Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.80 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page