top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-chef LTG Aviv Kohavi: "een moedige en gedurfde commandant betaalde met zijn leven"


IDF-chef Kochavi op de plek waar majoor Bar Falah omkwam. Foto IDF-woordvoerderseenheid


De chef van de generale staf voerde een eerste onderzoek uit op de plaats van het vuurgevecht waarbij majoor Bar Falah afgelopen omkwam.


Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi: "we waren getuige van een moedige en gedurfde commandant die vanaf de frontlinie leidde en ervoor betaalde met zijn leven, in de missie om de veiligheid van de staat Israël en zijn inwoners te verdedigen."


De chef van de generale staf voerde een eerste verhoor met de commandant van het centrale commando, Majoor-Generaal Yehuda Fuchs, de commandant van de Judea en Samaria-divisie, Brigade-Generaal Avi Bluth, de commandant van de Nahal-brigade, COL Oren Simcha, de Commandant van de Menashe Brigade, COL Arik Moyal, en andere commandanten.Chef van de Generale Staf, LTG Aviv Kohavi: “Dit is een moeilijk incident waarvan we hadden gewild dat het anders was afgelopen. We waren getuige van een moedige en gedurfde commandant die vanaf de frontlinie leidde en ervoor betaalde met zijn leven, in de missie om de veiligheid van de staat Israël en zijn inwoners te verdedigen. We zullen dit incident onderzoeken, ervan leren en verbeteren. Deze nacht is weer een uiting van de activiteit van de IDF in alle arena's, en in het bijzonder in de Judea en Samaria Brigade, die elke nacht wordt uitgevoerd om terroristische aanslagen te voorkomen en de veiligheid van de inwoners van de staat Israël te handhaven. Ik betuig mijn diepste medeleven aan de familie Falah en moedig hen aan en omhels ze op deze momenten.”


Het onderzoek naar de omstandigheden van het incident wordt voortgezet.


De IDF deelt in het verdriet van de familie en zal hen blijven steunen.

106 weergaven0 opmerkingen
bottom of page