top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF chef-staf Halevi: “De IDF is momenteel bezig met het behouden van zijn capaciteiten en eenheid"


Screenshot video


De chef van de generale staf tijdens zijn bezoek aan de Israëlische luchtmacht: "De IDF is momenteel bezig met het behouden van zijn capaciteiten en eenheid, nu meer reservisten weigeren reservedienst te doen zodra omstreden wet is aangenomen.


De IDF staat dag in dag uit voor operationele uitdagingen. De huidige staat van veiligheid verplicht ons om elke dag, in elke arena, te opereren en de IDF voor te bereiden op de volgende oorlog"


Vanochtend (woensdag) heeft de chef van de generale staf, LTG Herzi Halevi, samen met de commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar, een bezoek gebracht aan de luchtmachtbasis Tel Nof.


Als onderdeel van het bezoek woonde de chef van de generale staf een gezamenlijke oefening bij van eenheid 669 en "Yas'ur"-helikopters. Na afloop hield de stafchef een officieel gesprek met de commandant van de Israëlische luchtmacht en andere commandanten van de Israëlische luchtmacht, waarin hij zijn dank uitsprak voor hun werk en hun operationele prestaties.


Chef-staf HaLevi:

“De IDF is momenteel bezig met het behouden van zijn capaciteiten en eenheid, zelfs als er spanning is tussen de twee. Het doet dit door intern en extern met zijn mensen te praten en door zijn capaciteiten nauwkeurig te bewaken en te beoordelen. Er is geen andere weg.


De IDF staat elke nacht voor operationele uitdagingen. De huidige staat van veiligheid verplicht ons om elke dag in elke arena te opereren en de IDF klaar te maken voor de volgende oorlog. De Israëlische luchtmacht moet haar operationele capaciteiten elke dag op een precieze en professionele manier gebruiken in het licht van veiligheidsuitdagingen.

Deze veiligheidsuitdagingen zorgen voor een operationele realiteit die de cohesie vereist van actieve strijdkrachten en reservisten, die een onafscheidelijk onderdeel van de IDF vormen. De IDF werd opgericht op basis van zijn reservetroepen. Ze zijn de beste van Israël en we koesteren ze. Zonder hen had het model van het ‘volksleger’ de afgelopen 75 jaar geen stand gehouden. Het contract tussen ons fungeert als de verzekering van de staat Israël. De oproepen om niet te komen opdagen bij de reservedienst schaden de IDF.De prestaties van de luchtmacht in de afgelopen maanden zijn opmerkelijk belangrijk geweest en ik waardeer ze enorm. De commandanten en soldaten van de luchtmacht doen, net als de rest van de IDF, alles wat in hun vermogen ligt om veiligheid te bieden aan de staat Israël met behoud van capaciteiten en eenheid. Ik zie in dit bezoek de aandacht voor de kwaliteit van de mensen, zowel in actieve als reservedienst, in de cockpit en onder de vleugel, technici en inlichtingenpersoneel. Dit netwerk dient in de staat Israël als voorbeeld en blauwdruk voor hoe complexe problemen en taken effectief en succesvol kunnen worden aangepakt, ook als er een hoog risico aan verbonden is.


Ik wil van dit bezoek gebruik maken om u te vertellen dat ik de Israëlische luchtmacht vertrouw. Meer dan dat, ik heb vertrouwen in zijn capaciteiten en kwaliteiten, die gebaseerd zijn op de toegewijde en professionele individuen die hun leven riskeren om de missie van veiligheid te vervullen."
83 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page