top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF en politie stoppen infrastructuur en terreur activiteiten en smokkel aan de Libanese grens


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Het afgelopen jaar heeft de sjiitische as onder leiding van het Iraanse regime en zijn terroristische volmachten in het Midden-Oosten actief aanvallen en wapensmokkel tegen Israël gepromoot.


Een speciaal team bestaande uit de IDF, de Israëlische politie en andere Israëlische veiligheidsautoriteiten werd opgericht om de kwestie van smokkelpogingen aan te pakken.


Het team is betrokken geweest bij zaken waarbij een verband tussen de drugssmokkel-as en de wapensmokkel-as is blootgelegd, waardoor de smokkel van tientallen wapens en tientallen kilo's drugs is voorkomen.


Als onderdeel van de activiteiten van de taskforce zijn twee agenten aangehouden die verdacht werden van smokkel en deel uitmaken van terroristische infrastructuur. De agenten handelden onder persoonlijke begeleiding van Haj Khalil Harb, die de afgelopen maanden is ontmaskerd als betrokken bij het smokkelen van drugs en wapens naar Israël vanuit Libanon.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Onlangs vond een aantal ontmoetingen plaats tussen Libanese drugs- en wapenhandelaars en Israëlische en Palestijnse smokkelaars in een poging om vijandige terroristische activiteiten in Israël te bevorderen. Tijdens een van de bijeenkomsten werd duidelijk gemaakt dat Hezbollah en het Iraanse regime de geplande smokkelpoging leidden.


Uit het onderzoek bleek dat de twee verdachten een ontmoeting hadden gehad met Hussein Sheet en Akram Sheet, beide Libanese drugssmokkelaars uit het dorp Kfarkela, afgelopen november in Turkije. Tijdens de bijeenkomst werden de twee verdachten gevraagd om wapens Israël binnen te smokkelen om ze te verbergen voor andere terreurverdachten om ze vervolgens te gebruiken. Daarnaast werd de twee gevraagd om hun vermogen te beoordelen om onafhankelijk terroristische aanslagen in Israël te plegen.


De IDF en de Israëlische veiligheidstroepen zullen blijven opereren om de veiligheid in de regio te handhaven en optreden tegen elke poging om de soevereiniteit van de staat Israël te schenden.

61 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page