top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF en Shin Bet arresteerden 17 terreurverdachten en namen een hoeveelheid wapens in beslag


Foto IDF-woordvoerder


IDF en Shin Bet hebben de afgelopen nacht terrorismebestrijdingsactiviteiten uitgevoerd in Judea en Samaria en daarbij 17 terreurverdachten gearresteerd en een hoeveelheid wapens in beslag genomen.


Tijdens een terrorismebestrijdingsoperatie opereerden de IDF en de Israëlische grenspolitie in het Nur Shams-kamp om explosieven te neutraliseren en gezochte verdachten te arresteren.


Tijdens de activiteit hebben de veiligheidstroepen 10 explosieven gelokaliseerd en geneutraliseerd, een gezochte verdachte aangehouden en verschillende verdachten ondervraagd.


Daarnaast vonden er vuurgevechten plaats in het gebied en slingerden verdachten explosieven naar de strijdkrachten, die reageerden met scherp vuur. Treffers werden geïdentificeerd.


De troepen arresteerden 15 gezochte verdachten in de steden Beitut, Bayt Kahil, Dura, Al Mughayyir, Qatanna en Tapuach.


In de stad Beitut hebben de troepen een pistool en wapenonderdelen gevonden en in beslag genomen. Tijdens de actie gooiden verdachten stenen naar de veiligheidstroepen, die reageerden door in de lucht te schieten. Tijdens het vertrek van de strijdkrachten uit de stad Qatanna gooiden verdachten stenen naar de strijdkrachten, die reageerden met middelen om de oproer te verspreiden.


Foto IDF-woordvoerder


Bovendien werd in de stad Beit Ummar en de stad Bethlehem een gezochte verdachte aangehouden en lokaliseerden en namen de troepen militair materieel samen met extra wapens in beslag. Bovendien vuurden verdachten vuurwerk af op de strijdkrachten, die reageerden met middelen om de oproer te verspreiden.


Tijdens de activiteit in het Aqabat Jabr-kamp ontstond er een gewelddadige rel, waarbij verdachten schoten op IDF-soldaten, die reageerden met middelen om de oproer te verspreiden.


De verdachten en wapens werden overgedragen aan veiligheidstroepen.


88 weergaven1 opmerking

1 Comment


Henk Vinke
Henk Vinke
Jul 24, 2023

Het lijkt wel de Dam zonder die wapens

Like
bottom of page