top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF en Shin Bet hebben vier terreurverdachten gearresteerd en wapens in beslag genomen


Foto IDF woordvoerder


IDF en Shin Bet voerden vannacht terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in Judea en Samaria en arresteerden vier gezochte verdachten in de steden Azaria, Al Mughayyir en Beit Ula, en in de stad Nablus.


In Beit Ula hebben de troepen twee geïmproviseerde wapens in Carlo-stijl gelokaliseerd en in beslag genomen.


Foto IDF woordvoerder


Tijdens het zoeken naar wapens in de stad Kafr Dan openden verdachten het vuur en gooiden een explosief naar de strijdkrachten, die reageerden met scherp vuur. Er werd een treffer geïdentificeerd. Er werd schade aan militaire voertuigen veroorzaakt. Bovendien werd een explosief gelokaliseerd en onschadelijk gemaakt.


Bovendien openden aanvallers donderdag het vuur op IDF-soldaten die zich in de buurt van een waterreservoir bevonden naast de gemeenschap van Avnei Hefetz.


Er zijn geen gewonden gevallen en er is geen schade ontstaan. De soldaten reageerden met scherp vuur richting de bron van de schietpartij. Bij huiszoekingen werden granaathulzen gevonden. IDF-soldaten zetten de achtervolging in op de aanvallers.


De gezochte verdachten en wapens werden voor verdere verwerking overgedragen aan veiligheidstroepen; er werden geen IDF-verwondingen gemeld.

33 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page