top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF en US Central Command starten Juniper Oak 23-oefeningMaandag markeerde het begin van de gezamenlijke oefening Juniper Oak die werd gehouden met het US Central Command (CENTCOM). De oefening test de collectieve paraatheid van de VS en Israël en verbetert de interoperabiliteit van beide legers.


De Verenigde Staten en Israël lanceerden maandag wat een Amerikaanse functionaris beschreef als de belangrijkste gezamenlijke militaire oefening van de geallieerden tot nu toe, waarbij duizenden strijdkrachten, een dozijn schepen en 142 vliegtuigen betrokken zijn, waaronder bommenwerpers met kernwapens.


De oefening simuleert doelaanvallen en training op complex terrein, terwijl gezamenlijke communicatie- en commando- en controlesystemen worden geïntegreerd.


Raketboten van de Israëlische marine en een onderzeeër zullen samen met een Amerikaans vliegdekschip manoeuvreren. Bovendien zal een Amerikaanse tanker Israëlische Sa'ar 5-klasse korvetten bijtanken in offshore wateren om het gebied en het bereik van de IDF te vergroten in zowel routine- als noodscenario's.


Tijdens de oefening zullen de Amerikaanse en Israëlische luchtmacht, marine en grondtroepen gecoördineerde aanvallen uitvoeren op doelen die een maritieme dreiging vormen.


Foto IDF-woordvoerder


De Israëlische luchtmacht en de Amerikaanse luchtmacht zullen training in verschillende soorten terrein simuleren met verschillende gevechts- en transportvliegtuigen, reddingshelikopters, RPA's, verkenningsvliegtuigen en Amerikaanse bommenwerpers, die scherpe munitie zullen afwerpen in het zuiden van Israël. Ook nemen Israëlische "Re'em"-tankvliegtuigen, toekomstige IAF-tankvliegtuigen en Amerikaanse KC-46-tankvliegtuigen, die jachtvliegtuigen en bommenwerpers zullen tanken, deel aan de oefening.


De Israëlische grondtroepen en het Amerikaanse leger zullen een gezamenlijke trainingsoefening uitvoeren bestaande uit grondmanoeuvres en tientallen raketlanceringen, waarbij langeafstandsraketten zullen worden gelanceerd vanaf de Amerikaanse HIMARS.


Hogere functionarissen van CENTCOM zullen de locaties van de oefening bezoeken.


De oefening is een extra verdedigingslaag die de multi-branch en internationale actiemethoden van de legers versterkt en traint om een ​​verscheidenheid aan regionale bedreigingen het hoofd te bieden.


Het actieve manoeuvreren van het beveiligingspersoneel zal in het hele land voelbaar zijn en echo's van explosies zullen in de zuidelijke regio te horen zijn.

38 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page