top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF en US Cyber ​​Command voltooien Cyber ​​Dome oefening


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Donderdag markeerde het einde van de Cyber ​​Dome oefening, geleid door de Joint Cyber ​​Defense Division (JCDD) van het IDF J6 & Cyber ​​Defense Directorate in samenwerking met USCYBERCOM.


De oefening simuleerde verschillende real-world cyberscenario's met als doel de paraatheid van de IDF en US Cyber ​​Command voor groeiende cyberdreigingen te verbeteren, met een focus op het Midden-Oosten. Elementen van de inlichtingendirectie (J2) van de IDF werden in de oefening verwerkt, waardoor de integratie van cyber- en inlichtingenpersoneel mogelijk werd.


De oefening is een voortzetting van de nauwe samenwerking van de IDF JCDD met USCYBERCOM en geeft uitdrukking aan het groeiende partnerschap tussen de Amerikaanse strijdkrachten en de IDF in het cyberdomein, wat tot uiting komt in gezamenlijke en intensieve operationele activiteiten in de verschillende arena's.


De oefening werd voor het eerst gehouden in het GCC (Georgia Cyber ​​Center), onderdeel van het US Cyber ​​Command en gelegen naast het Army Cyber ​​Command-hoofdkwartier in Augusta, Georgia. Dit is de zevende algemene oefening.


Het hoofd van het IDF J6 & Cyber- en defensiedirectoraat, MG Eran Niv, en het hoofd van de JCDD, BG R., bezochten de oefening terwijl deze werd uitgevoerd en waren evenzeer onder de indruk van de diepgaande partnerschappen en de leerprocessen van de verschillende teams tijdens de oefening.


Foto IDF-woordvoerderseenheid


Hoofd van het IDF J6 & Cyber- en Defensiedirectoraat, Majoor Generaal Eran Niv:

"Cyberspace is een gevechtsdimensie die zich de afgelopen jaren in een aanzienlijk tempo heeft ontwikkeld. Cyberoorlogvoering is een aanhoudend wereldwijd fenomeen met een breed scala aan mogelijke effecten op verschillende gebieden. Deze gezamenlijke oefening drukt de diepe samenwerking uit tussen de IDF en het Amerikaanse Cyber ​​Command in de cyberdimensie, die tot uiting komt in gezamenlijke en dagelijkse operationele activiteiten in verschillende arena's en diverse gevechtsdimensies."


Hoofd van de JCDD, Brigade Generaal R.:

"De oefening, die noch de eerste noch de laatste is, geeft praktisch de uitdagingen weer waarmee we worden geconfronteerd in het cyberdomein, dat van jaar tot jaar verandert en ons voor strategische uitdagingen stelt. De oefening bewijst de grensverleggende samenwerking tussen de instanties en de kracht van samenwerking."


Commandant-generaal van het Cyber ​​Commando van het Amerikaanse leger, luitenant-generaal Maria B. Barrett:

"Ik ben trots op het fantastische werk en de samenwerking die onze Amerikaanse en bondgenoot-Israëlische cyberteams samen hebben verricht als onderdeel van Cyber ​​Dome VII. De Verenigde Staten en Israël zijn vanaf het begin langdurige vrienden en partners geweest. In 1982 schreef hetzelfde jaar auteur William Gibson bedacht de term cyberspace, Israël en de Verenigde Staten ondertekenden de General Security of Information Agreement. Israël en Amerika zijn sindsdien sterke cyberpartners. De gezamenlijke verdedigingsoefening Cyber ​​Dome VII versterkte dit partnerschap met het Amerikaanse Cyber ​​Command (USCYBERCOM), Joint Force Headquarters – Cyber ​​(Army) (JFHQ-C (A)) en de Israëlische Cyber ​​Defense Division (JCDD) verder. Deze oefening past in onze filosofie van Persistent Cyber ​​Training Environment (PCTE) en zal Israël en Amerika helpen nauwer samen te werken om toekomstige cyberdreigingen af ​​te weren."

31 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page