top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF en veiligheidsdiensten hebben 7 terreurverdachten opgepakt


Foto IDF-woordvoerderseenheid.


De afgelopen nacht hebben de IDF en veiligheidstroepen op verschillende locaties in de Judea en Samaria geopereerd in het kader van "Operatie Breakwater", onder andere in de dorpen Turmusaia en Mizraa a Sharkia


De troepen opereerden in het dorp Romana, in het dorp Ezaria en in het dorp Luban a-Sharqiya, waar in totaal drie gezochte personen verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten werden gearresteerd.


Ook opereerden IDF-soldaten in het dorp Bidou en in het dorp Harbat Tzir in het gebied van en arresteerden in totaal vier gezochte personen die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten.


De gearresteerde gezochte personen zijn voor verdere behandeling overgebracht naar de veiligheidstroepen.


Geen slachtoffers voor onze troepen


Inmiddels heeft de IDF Stafchef Lt.-Gen. Aviv Kohavi bevelhebbers op de Westelijke Jordaanoever groen licht gegeven om gewapende drones in te zetten om gerichte moorden uit te voeren.


Opperbevelhebber Kochavi in overleg met commandanten. Foto IDF-woordvoerderseenheid


Het bevel komt omdat Israëlische veiligheidstroepen een aanzienlijke toename van schietaanvallen en massale geweerschoten hebben ondervonden tijdens arrestatie-invallen, met name in de noordelijke steden Jenin en Nablus op de Westelijke Jordaanoever.


Er wordt aangenomen dat het bevel werd gegeven omdat het aanhoudende geweld Israël dreigt te slepen in een uitgebreidere operatie op de noordelijke Westelijke Jordaanoever, vergelijkbaar met Operatie Defensive Shield in 2002.

48 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page