top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF en veiligheidsdiensten hebben 9 terreurverdachten aangehouden


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De afgelopen nacht hebben IDF, ISA en Israëlische grenspolitie activiteiten uitgevoerd op het gebied van terrorismebestrijding in een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder de steden Deir Abu Da'if, Al-Ram en de stad Bethlehem.


In de stad Anata werden drie terreurverdachten aangehouden, terwijl in de stad Beitunia één terreur verdachte werd aangehouden. Tijdens deze activiteit identificeerden de soldaten een verdacht voertuig dat hen naderde. De soldaten gebaarden de bestuurder van het voertuig te stoppen, maar hij versnelde. Als reactie daarop schoten de soldaten op het voertuig. Er werden treffers vastgesteld. Het incident wordt onderzocht.


Later melde het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit dat een vrouw in de auto, de 19-jarige Sanaa at-Tal uit de stad ad-Dhahiriya in het zuiden van de Westelijke Jordaanoever, werd gedood. Het was niet duidelijk of ze de auto bestuurde.


Een tweede persoon in de auto werd door troepen naar het Shaare Zedek Medisch centrum in Jeruzalem gebracht voor behandeling. Zijn toestand was niet meteen duidelijk.


Tegelijkertijd opereerden de troepen in de stad Halhul en arresteerden drie gezochte terreurverdachten.


De soldaten opereerden ook in de stad Ni'lin en arresteerden één gezochte verdachte.


Verder werd een gezochte terreurverdachte aangehouden in de stad Hash Al-Karem.


De verdachten werden overgedragen aan veiligheidstroepen voor verder verhoor.

68 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page