top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF en veiligheidstroepen arresteerden 23 gezochte personen in Judea en Samaria


Foto IDF woordvoerder


IDF en veiligheidstroepen hebben de afgelopen nacht in Judea en Samaria 23 gezochte personen gearresteerd, tientallen voortuigen in beslag genomen en beslag op veel geld gelegd.


In een operatie in het vluchtelingenkamp bij Tulkarem arresteerden de troepen vier gezochte personen, namen militair materieel in beslag en ondervroegen diverse verdachten. Tijdens de operatie schoten en gooiden gewapende mannen explosieven naar de strijdkrachten, die reageerden door terug te schieten.


In een operatie in de dorpen Bidou en Kabeiva arresteerden de strijdkrachten acht gezochte personen, ondervroegen tientallen verdachten en namen Hamas-vlaggen en een airsoftgeweer in beslag. Tijdens het vertrek van de troepen uit het gebied gooiden verdachten stenen naar de troepenmacht die reageerde met maatregelen om demonstraties uiteen te drijven.


Tijdens een uitgebreide activiteit in het gebied van de Etzion Brigade werden vier gezochte personen gearresteerd en werden terroristische gelden in beslag genomen. Daarnaast werden ruim 50 illegale voertuigen en brandgevaarlijk materiaal in beslag genomen. Bij een andere operatie in Kfar Samua en de stad Hebron werden veel verdachten ondervraagd en werden aanvullende terroristische gelden, munitie en drugs in beslag genomen. In totaal werd NIS 250.000 (€ 66.000) aan terroristische gelden geconfisqueerd.


De gezochte personen die werden gearresteerd, werden overgebracht voor verder onderzoek door de veiligheidstroepen.


Tot nu toe zijn er sinds het begin van de oorlog ongeveer 2.100 gezochte personen gearresteerd in de Divisie Judea en Samaria en de Divisie Bekaa en Valleien, van wie er ongeveer 1.100 banden hebben met de terroristische organisatie Hamas.
242 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page