top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF gaat een enorme ballon inzetten voor het opsporen van 'geavanceerde dreigingen'


De "Sky Tel" ballon. Foto Woordvoerster en Voorlichting, Ministerie van Defensie


Het ministerie van Defensie heeft de voltooiing aangekondigd van de ontwikkeling en productie van het "Sky Tel" ballonsysteem, een van de grootste in zijn soort ter wereld, dat ook zal worden gebruikt voor de detectie van kruisraketten.


Oude tijden keren terug en opnieuw is een luchtballon ontworpen, maar deze keer vol geavanceerde apparatuur en zal het 'Sky-Tel systeem, worden gebruikt als waarchuwings en detectiesysteem tegen geavanceerde bedreigingen in het noorden van het land.


Het ES-systeem bestaat uit de HAAS en een geavanceerde radar die is ontworpen om inkomende dreigingen op grote afstand te detecteren bij het werken op grote hoogte. Het zal aanvullende detectie- en vroegtijdige waarschuwingscapaciteiten bieden aan de bestaande operationele luchtverdedigings detectie schild dat rond Israël wordt ingezet. Dit radarsysteem is ontwikkeld in het kader van een samenwerkingsprogramma tussen IMDO en het Amerikaanse Missile Defense Agency (MDA).


De HAAS is een van 's werelds grootste luchtballonnen, ontwikkeld en geproduceerd door TCOM, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in luchtballon surveillanceoplossingen. Het is ontworpen om een verbeterd detectiesysteem te dragen, voor detectie en vroegtijdige waarschuwing van geavanceerde bedreigingen.


Het "Wall" directoraat van het ministerie van Defensie werkte samen met het American Agency for Missile Defense voor jaren aan de ontwikkeling.

Foto Woordvoerster en Voorlichting, Ministerie van Defensie


Israel Aircraft Industrie (IAI) heeft het radarsysteem ontwikkeld dat de aanvullende capaciteit biedt voor de detectie- en luchtverdedigingssystemen van Israël. Het Ministerie van Defensie zei dat de ballon zal worden geplaatst op een aangewezen locatie in het noorden van het land.1.837 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page