top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF gaat haar aanwezigheid in het noorden van Gaza opvoeren nu Hamas-terroristen daar weer de kop opsteken


Foto IDF woordvoerder


Verwacht wordt dat de IDF de komende weken haar militaire aanwezigheid in de noordelijke Gazastrook zal opvoeren om de pogingen van Hamas om zich in het gebied te herstellen tegen te gaan, terwijl de focus van Israël naar het zuiden verschuift, zo meldde Army Radio maandagochtend.


Het Israëlische leger is van plan verschillende divisie-aanvallen uit te voeren in het gebied, waarvan sommige als omvangrijk worden beschouwd, in gebieden waar Hamas zich op heeft gericht in zijn pogingen om zichzelf te herstellen in de noordelijke steden van Gaza.

Volgens Army Radio schat de IDF dat ongeveer 2.000 Hamas-terroristen zich in de noordelijke Gazastrook bevinden, waarbij zondag voor het eerst in meer dan een maand vanuit het noorden raketten op Ashkelon worden afgevuurd.


De IDF rapporteerde ook over botsingen langs de noordkust van Gaza in de afgelopen 24 uur, waarbij troepen een terreurtunnelroute hebben gelokaliseerd en vernietigd, waarbij vijf terroristen zijn omgekomen.


Volgens Israëlische inschattingen heeft de hogere leiding van Hamas het contact met de resterende terreurkrachten in het noorden al lang verloren. De IDF is van mening dat de resterende terroristen in het noorden van Gaza worden geleid door Hamas' commandant van de divisie Gaza-Stad, die nog steeds in leven is en ondergedoken is.


Bronnen binnen het defensie-establishment noemden het gebrek aan daadkracht van het politieke echelon over de toekomst van de Gazastrook als een factor die bijdraagt ​​aan het herstel van Hamas in het noorden van Gaza, meldt The Jerusalem Post.


“Dit is een zware klap voor onze oorlogsinspanningen”, vertelden de bronnen aan Army Radio. “Israël bereidt geen civiel alternatief voor Hamas in Gaza voor. Als er bijvoorbeeld een instantie zou zijn waarmee we de overdracht van goederen naar het noorden zouden kunnen coördineren, zou Hamas irrelevant worden.


"In plaats daarvan," voegden de bronnen toe, "rehabiliteert het zichzelf in termen van zijn civiele verantwoordelijkheden."

323 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page