top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft 10 terreurverdachten en huizen terroristen terreuraanslag Ariel gesloopt


Foto IDF-woordvoerderseenheid


IDF-soldaten voerden de afgelopen nacht terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in Judea en Samaria en hebben dinsdagochtend de woningen van de terroristen die de dodelijke aanslag in Ariel in april 2022 pleegden, gesloopt.


Op 29 april 2022 voerden twee Palestijnse terroristen, Yusef Aatsi en Yahi Merai, een dodelijke schietaanval uit bij de ingang van de stad Ariel, waarbij de Israëlische bewaker Vyacheslav Golev werd vermoord. De twee terroristen zitten momenteel vast.


Dinsdagochtend vroeg hebben de IDF en de Israëlische grenspolitie de woningen van de terroristen gesloopt. De sloop vond plaats nadat de petitie van de families van de terroristen was afgewezen door het Hooggerechtshof.


Tijdens de activiteit veroorzaakten honderden Palestijnen een aantal gewelddadige rellen. De relschoppers gooiden stenen, molotovcocktails en brandende banden naar de soldaten. De troepen reageerden met middelen om de rellen te verspreiden.


Daarnaast voerden IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie activiteiten uit op het gebied van terrorismebestrijding op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder in de steden Bani Naim, Bidu, Aqabat Jabr en Iskaka en in de stad Tulkarm.


IDF-soldaten opereerden in de stad Bayt Fajar om twee gezochte verdachten te arresteren. Tijdens antiterreuractiviteiten in het kamp Deheisha werden nog twee verdachten aangehouden en begonnen tientallen Palestijnen een gewelddadige rel. De relschoppers gooiden stenen, molotovcocktails en explosieven naar de soldaten. De soldaten reageerden met scherp vuur en middelen om de rellen te verspreiden.


Tijdens de activiteiten probeerden IDF-soldaten één persoon te arresteren die verdacht werd van terroristische activiteiten. De soldaten hebben ook illegale wapens in de stad Qusra in beslag genomen.

Foto IDF-woordvoerderseenheid


Daarnaast hebben de soldaten nog twee verdachten aangehouden in de stad Beit Dekko. Tijdens de activiteit ontstond een gewelddadige rel, waarbij de relschoppers stenen en zware explosieven gooiden. De soldaten reageerden met scherp.


Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


In totaal zijn tien verdachten aangehouden en overgebracht naar de veiligheidstroepen voor verder verhoor.
80 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page