top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft 10 terreurverdachten gearresteerd, wapens in beslag genomen; Palestijnse tiener omgekomen


Foto IDF-woordvoerder


De afgelopen nacht hebben IDF-troepen in verschillende plaatsen in Judea en Samaria geopereerd, o.a. in de steden Kifl Haris, Al-Eizariya, Shufa, Nazlet Isa, Kafr Abush, Qabalan en Qallil. In totaal werden 10 terreurverdachten gearresteerd en zijn wapens in beslag genomen.


In de steden Qabalan en Qallil arresteerden de IDF-troepen twee gezochte personen die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Bovendien namen de soldaten een illegaal voertuig in beslag. Tijdens de activiteit schoten Palestijnen op de soldaten die reageerden met scherp vuur.


Tijdens hun activiteiten in de stad Hebron en de steden Bani Naim en Bayt Ula hebben de troepen vijf gezochte verdachten aangehouden en militaire uitrusting en twee M-16-geweren in beslag genomen.


Foto IDF-woordvoerder


In de steden Abu Dis en Al-Asakra hebben IDF-soldaten twee gezochte verdachten aangehouden en militaire uitrusting in beslag genomen.


De strijdkrachten opereerden ook in de stad Jenin. Tijdens de actie schoten verdachten op de strijdkrachten. Bovendien schoten de troepen op een verdachte die een explosief naar hen slingerde. Er is een treffer vastgesteld.


Volgens het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit werd daarbij de 15-jarige Adam Essam Shaker Ayyad gedood.


Bovendien raakte tijdens de activiteit een IDF-soldaat lichtgewond door een schotfragment. De soldaat kreeg ter plaatse medische behandeling en werd later voor verdere medische behandeling naar een ziekenhuis geëvacueerd.


Tijdens de activiteiten van de Israëlische grenspolitie (Yamas) in het Dheisha kamp ontstond er een gewelddadige rel. Tijdens de rel werden explosieven, molotovcocktails en stenen naar de soldaten gegooid. De troepen schoten op molotov cocktails gooiers die hun leven riskeerden, treffers werden geïdentificeerd.


Bovendien arresteerden de troepen een gezochte persoon die verdacht werd van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in de stad Qatanna.


De verdachten en in beslag genomen wapens werden overgedragen aan de veiligheidstroepen voor verder onderzoek.51 weergaven0 opmerkingen
bottom of page