top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft 11 terreurverdachten gearresteerd, tijdens gevechten is een Palestijnse tiener omgekomen


Foto IDF-woordvoerder


De afgelopen nacht voerden de IDF operaties uit in Judea en Samaria, onder andere in de steden Azun Atme, Khirbat Karme, Bayt Kahil, Balata en Silwad. Hierbij zijn in totaal 11 terreurverdachten gearresteerd en zijn wapens en munitie in beslag genomen.


De soldaten opereerden in het Qalandiya kamp en arresteerden twee gezochte terreurverdachten en vonden munitie. Tijdens die activiteit gooiden verdachten stenen naar de troepen die reageerden met middelen om de oproer te verspreiden. Tijdens de activiteiten in de steden Yabrud en Kafr 'Aqab hebben de troepen nog drie gezochte terreurverdachten aangehouden.


Tijdens de activiteit in het Balata-kamp arresteerden de troepen twee gezochte verdachten. Tijdens die activiteit schoten gewapende Palestijnen op de soldaten, die met scherp terugschoten. Treffers werden geïdentificeerd.


Volgens het ministerie van Volksgezondheid van de Palestijnse Autoriteit werd de 16-jarige Amer Abu Zayton in het hoofd geschoten tijdens de schermutselingen in het vluchtelingenkamp Balata.


Het was niet duidelijk of Abu Zayton betrokken was bij de gevechten. Hij had eerder op Facebook afbeeldingen van zichzelf gepubliceerd terwijl hij met een aanvalsgeweer zwaaide, waarmee hij zijn mogelijke banden met een lokale gewapende groepering aangaf.

Bovendien opereerden de troepen in de stad Jenin en arresteerden ze nog een gezochte persoon die verdacht werd van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Tijdens die actie zijn in de omgeving geweerschoten gehoord. Bovendien opereerden de troepen in de steden Faqqua en Nur Shams waar ze twee gezochte terreurverdachten arresteerden.


Bovendien gooiden een aantal verdachten tijdens activiteiten in de stad Bayt Rima molotovcocktails en stenen naar de strijdkrachten, die reageerden met middelen om de oproer te verspreiden. Tegelijkertijd arresteerden de troepen tijdens die activiteit in de stad Deir Abu Masha'al een gezochte persoon die verdacht werd van betrokkenheid bij terroristische activiteiten.


De troepen opereerden ook in de steden Yata en Khirbat Karme en arresteerden twee gezochte terreurverdachten. Tijdens de activiteit in de stad Beit Ummar arresteerden de troepen nog een gezochte verdachte.


Tijdens de activiteit in de stad Wadi Al Far'a vonden de troepen een pistool, een M-16 geweer munitie en meer. Tijdens de activiteit gooiden een aantal verdachten stenen naar de soldaten die reageerden met middelen om de oproer te verspreiden.


Foto IDF-woordvoerder


De verdachten zijn voor verdere verwerking overgedragen aan de veiligheidsdienst.



































43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page