top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft 12 terreurverdachten gearresteerd en wapens in beslag genomen


Foto IDF-woordvoerderseenheid


De afgelopen nacht heeft de IDF, samen met ISA en Israëlische grenspolitie activiteiten uit op het gebied van terrorismebestrijding uitgevoerd op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder in de stad Qibya en de stad Hebron.


Tijdens antiterreuractiviteiten in de stad Nablus werden drie personen aangehouden die verdacht werden van terroristische activiteiten. Tijdens de activiteit ontstond een gewelddadige rel. De relschoppers gooiden stenen naar de soldaten, die reageerden met oproerverspreidingsmiddelen en .22 kaliber patronen. Er is een treffer geconstateerd.


Tegelijkertijd opereerden de troepen in de steden Harmala, Rahma en Hujayla en arresteerden ze twee terreurverdachten.


Verder hebben IDF-soldaten een persoon aangehouden die verdacht wordt van terroristische activiteiten in Tulkarm. Tijdens de soldatenactiviteit gooiden tientallen Palestijnse relschoppers stenen en explosieven naar de soldaten.


Bovendien werden tijdens de terrorismebestrijdingsactiviteiten van de IDF in het Al Am'ari kamp twee terroristische verdachten aangehouden. Tijdens de activiteit werden molotovcocktails naar de soldaten gegooid die reageerden met middelen om de rellen te verspreiden.


De soldaten opereerden ook in het Far'a kamp en arresteerden twee personen die verdacht werden van terroristische activiteiten. Tijdens de activiteit ontstond er een gewelddadige rel waarbij stenen en explosieven naar de soldaten werden geslingerd. De relschoppers schoten ook op de soldaten, die reageerden met oproerverstrooiingsmiddelen en met scherp vuur. Er werden treffers vastgesteld.


In totaal werden twaalf personen 's nachts aangehouden en overgebracht naar de veiligheidstroepen voor verder verhoor. In de afgelopen dagen hebben de IDF en de Israëlische veiligheidstroepen meer dan 50 personen aangehouden en onderzocht die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten.


Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.
43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page