top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft 2 terroristen gepakt verdacht van de moord op Elan Ganeles

Bijgewerkt op: 2 mrt. 2023


Elan Ganeles z'l. Screenshot YouTube


Aan het eind van woensdagochtend opereerden de veiligheidstroepen in gezamenlijke activiteit van de IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie in het Aqabat Jabr-kamp grenzend aan de stad Jericho.


Op basis van ISA-inlichtingen arresteerden de troepen de twee terroristen die verdacht worden van het uitvoeren van de schietpartij, maandag, waarbij Elan Ganeles werd vermoord.


Tijdens de activiteit werd een treffer geïdentificeerd op een agent die probeerde de woning te ontvluchten waar de terroristen zich bevonden.


Tijdens de operatie werden wapens van de terroristen in beslag genomen.


Foto IDF-woordvoerder


"We ontvingen gouden informatie over de identiteit en locatie van de terroristen", zei de Bekaa and Valleys Brigade, kolonel Meir Biederman, "binnen enkele minuten trokken Dovdvan-troepen, de Bekaa Levies, de MGB en Battalion 636 de stad binnen, omsingelden het huis waar de terroristen logeerden, en er werd een pot gemaakt Klik om eruit te halen en ze te pakken. We zullen niet rusten of stil zijn totdat iedereen die betrokken was bij deze moeilijke gebeurtenis in onze handen is."


De aangehouden verdachten zijn voor verder verhoor overgedragen aan de veiligheidstroepen.Minister van Defensie Yoav Gallant, zei: ""Ik prijs de IDF, ISA en de grenspolitie voor het arresteren van de twee terroristen die Elan Ganeles, zalig nagedachtenis, hebben vermoord tijdens de aanval op route 90. Elke terrorist zou op de hoogte moeten zijn van het Israëlische leger - we zullen ze te pakken krijgen. "
114 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page