top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft 4 terreurverdachten opgepakt; tijdens gevechten is een Palestijn omgekomen


Foto IDF-woordvoerder


De afgelopen avond en nacht voerden IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie antiterroristische activiteiten uit op een aantal locaties in Judea en Samaria, waaronder in de steden Deir Abu Masha'al en Deir al-'Asal.


IDF-soldaten opereerden om de gecoördineerde toegang van Israëlische burgers tot het graf van Jozef in de stad Nablus veilig te stellen. Tijdens de activiteit slingerden gewapende Palestijnen explosieven en schoten op de soldaten, waarbij ze hun leven in gevaar brachten. De soldaten reageerden met scherp vuur. Treffers werden geïdentificeerd. Er werden geen IDF-verwondingen gemeld.


Palestijnse medici zeiden dat een 23-jarige man werd gedood en vijf anderen gewond raakten door Israëlisch vuur.


Ahmed Daraghmeh raakte dodelijk gewond toen gewapende Palestijnen op de Israëlische troepen schoten die de stad Nablus binnenvielen om Joodse gelovigen te begeleiden naar een plaats die bekend staat als het Bijbelse graf van Jozef in de Palestijnse stad.


De soldaten voerden terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in de steden al-Azariya en alWalaja, en arresteerden twee gezochte verdachten.


De soldaten opereerden ook in de stad Al Mughayyir en arresteerden twee gezochte verdachten.


Bovendien hebben de soldaten een "Airsoft" -pistool en militair materieel in de stad Baqa gevonden en in beslag genomen.


Airsoft pistool. Foto IDF-woordvoerder


De verdachten en de in beslag genomen wapens en uitrusting zijn voor verdere verwerking overgedragen aan veiligheidsdiensten.30 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page