top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft 49 gezochte personen gearresteerd waaronder 33 Hamas agenten


Foto IDF woordvoerder


Aan het einde van een uitgebreide arrestatieoperatie om terrorisme te dwarsbomen en wapens in beslag te nemen, werden zondagavond in Judea en Samaria 49 gezochte personen gearresteerd, onder wie 33 agenten van de terroristische organisatie Hamas. Tevens werd er ruim 50.000 NIS, bestemd voor terrorisme, in beslag genomen.


Gedurende de nacht opereerden de IDF-, Shin Bet troepen op vele locaties in Judea en Samaria, waarbij 49 gezochte personen werden gearresteerd die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische waarvan 33 van hen actief zijn in de terreurorganisatie Hamas.


Bij de operatie in Kfar Tel werden veel wapens in beslag genomen, waaronder een pistool, Kalashnikov- en M16-geweren, patronen en militaire uitrusting.


Ook werd ruim 50.000 Shekel (€ 12.000) in beslag genomen in het dorp Yavd, dat bestemd was voor terroristische activiteiten.


Tijdens de strijdkrachten in de dorpen Beit Omer en Beit Rima werden een wapen en een machinegeweer in beslag genomen.


Foto IDF woordvoerder


In een klein dorp in Binyamin ontwikkelde zich gewelddadige onlusten waarbij stenen en explosieven werden gegooid. De IDF-strijdmacht reageerde door te schieten.

In het vluchtelingenkamp Jilzon ontstond een gewelddadige onrust, waarbij onder meer met stenen, explosieven en molotovcocktails werd gegooid. De troepenmacht reageerde met maatregelen om de protesten uiteen te drijven.


In Beit Rima en Salafit ontwikkelden zich gewelddadige ongeregeldheden, waaronder het gooien van stenen, brandende banden en molotovcocktails naar de strijdkrachten. De strijdkrachten reageerden met scherp vuur en maatregelen om demonstraties uiteen te drijven. In Tuba's schoten gewapende mannen op de troepenmacht die reageerde door te schieten, waarbij verwondingen werden geconstateerd.


Sinds het begin van de oorlog zijn ongeveer 330 gezochte personen gearresteerd in de divisies Judea en Samaria en in de divisies Bekaa en Emekim. Ruim 190 van hen hebben banden met de terreurorganisatie Hamas.

446 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page