top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft 5 terreurverdachten gearresteerd, bij schietpartij zou een Palestijn zijn omgekomen


Foto IDF woordvoerder


De soldaten van de IDF en de Shin Bet opereerden donderdagvond in Judea en Samaria om vijf gezochte personen te arresteren. Bij gevechten zou volgens Palestijnse media een Palestijn zijn omgekomen.


De strijdkrachten arresteerden vanavond vijf gezochte personen in de dorpen Bidu, Ezaria en het vluchtelingenkamp El Arov.


Tijdens de activiteit in Kfar Bidou hebben de troepen vuurwerk gelokaliseerd en in beslag genomen


Foto IDF woordvoerder


Verdachten gooiden ook stenen naar het korps, dat reageerde met maatregelen om demonstraties uit elkaar te drijven.


Bij een andere activiteit in de omgeving van de stad Tulkarm schoten verdachten op de troepen en gooiden explosieven en stenen naar de soldaten, die reageerden door terug te schieten, waarbij gewonden werden geconstateerd.


Volgens het officiële persbureau van de Palestijnse Autoriteit, Wafa, werd de 18-jarige Mahmoud Abu Sa'an daarbij dodelijk in het hoofd getroffen.


Een lokale vleugel van de terreurgroep Palestijnse Islamitische Jihad zei dat haar leden het vuur op Israëlische troepen hadden geopend en verschillende explosieven tegen legervoertuigen tot ontploffing hadden gebracht.


De gearresteerde gezochte personen zijn overgebracht voor verder onderzoek door de veiligheidstroepen, er zijn geen slachtoffers bij onze troepen

70 weergaven1 opmerking

1 Comment


Roni Stoker
Roni Stoker
Aug 04, 2023

Het ziet er naar uit dat de grote schoonmaak is begonnen.

Like
bottom of page