top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft 54 gezochte personen gearresteerd in Jenin en wapens en explosieven gevonden


Foto IDF woordvoerder


Gedurende de nacht opereerden IDF-troepen en de Shin Bet in heel Judea en Samaria, waarbij in totaal 54 gezochte personen werden gearresteerd. Daarnaast werden veel wapens en explosieven gevonden en tientallen mensen ondervraagd.


De operaties uit om terrorisme tegen te gaan werden uitgevoerd in het vluchtelingenkamp Balata in de stad Nablus in Samaria, en in het vluchtelingenkamp Jenin.


Tijdens deze operaties hebben technische troepen gebruiksklare explosieven blootgelegd aan de zijkanten van de wegen om de IDF strijdkrachten schade toe te brengen, arresteerden ze gezochte personen en ondervroegen tientallen verdachten, zochten naar wapens en voerden vuurgevechten uit tegen terroristen die schoten of gooiden. explosieven, neutraliseerde verschillende terroristen.


Foto IDF woordvoerder


Tijdens een operatie in het vluchtelingenkamp in Lata in de stad Nablus hebben IDF-reservisten een laboratorium gelokaliseerd dat materialen bevatte voor de productie van explosieven en observatiewapens. Daarnaast zijn ongeveer dertig verdachten verhoord en zijn drie gezochte personen aangehouden.


Tijdens de zoektocht door de strijdkrachten naar wapens en munitie werden meer dan vijf wapens in beslag genomen, waaronder een wapen van het type M16, een wapen van het gereedschapstype, patronen, geïmproviseerde explosieven, laders voor wapenonderdelen en militaire uitrusting.


Foto IDF woordvoerder


Tijdens de operatie in het vluchtelingenkamp Jenin werd een pakhuis met geïmproviseerde explosieven naast de moskee gelokaliseerd en vernietigd.


Later werden hier, samen met de reservestrijders, zestien gezochte personen gearresteerd en vier wapens in beslag genomen, waaronder twee wapens van het type M16, een sluipschutter wapen, een vuurwapen, munitie en militaire uitrusting. Bovendien hebben de troepen drie militaire observatieposten gelokaliseerd en vernietigd.


Foto IDF woordvoerder


Tijdens de activiteiten in Kfar Tamon en het vluchtelingenkamp Daheisha gooiden verdachten explosieven en molotovcocktails naar de troepen die reageerden met gericht vuur.


De gezochte personen die werden gearresteerd en de wapens die in beslag werden genomen, werden voor verdere behandeling overgedragen aan de veiligheidstroepen. Er vielen geen slachtoffers onder onze strijdkrachten


Tot nu toe zijn er sinds het begin van de oorlog ongeveer 1.800 gezochte personen gearresteerd in Judea en Samaria, van wie er ongeveer 1.100 banden hebben met Hamas.

232 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page