top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF heeft 60 terreurverdachten gearresteerd waarvan 46 Hamas-agenten


Foto IDF woordvoerder


Aan het einde van een uitgebreide arrestatieoperatie ter bestrijding van terrorisme en de inbeslagname van wapens werden woensdagavond in Judea en Samaria ruim 60 gezochte personen gearresteerd, van wie 46 agenten van de terreurorganisatie Hamas; Sinds het begin van de oorlog zijn ongeveer 1000 gezochte personen gearresteerd.


Troepen van de IDF en de Shin Bet arresteerden gezochte personen die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten en namen wapens in beslag op veel locaties in Judea en Samaria.


Foto IDF woordvoerder


Bij een divisieoperatie in Efraïm arresteerden IDF-strijders en de Special Forces dertien Hamas agenten. Tegelijkertijd werden tijdens een brigadeoperatie in Judea ook 18 Hamas-agenten gearresteerd en werden wapens en brandgevaarlijk materiaal in beslag genomen. Tijdens een arrestatie in het dorp Ein a-Shariat, werd een wapen in beslag genomen.


De strijdkrachten arresteerden een gezochte man in de stad Tubas in de Bekaa- en Emekim-divisie en namen M-16-wapens in beslag. Toen de strijdkrachten centrum verlieten, ontstond er een gewelddadige rel, waarbij onder meer met stenen naar de strijdkrachten werd gegooid, die daarop reageerden door te schieten.


Foto IDF woordvoerder


Tot nu toe zijn er sinds het begin van de oorlog ongeveer 1.000 gezochte personen gearresteerd in de Divisie Judea en Samaria en de Divisie Bekaa en Valleien, waarvan ongeveer 660 banden hebben met de terroristische organisatie Hamas.
229 weergaven0 opmerkingen
bottom of page